SON DAKİKA
Hava Durumu

2024 YILINDA 150 BİN ARI SALINACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesinin neredeyse tamamını istila eden Kahverengi Kokarca ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
2024 YILINDA 150 BİN ARI SALINACAK

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüsü tarafından aylardır yürütülen kahverengi kokarca mücadelesi başta Ordu genelinde ve çevre illerde devam ederken, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüsü  entomolog olarak görev yapan Mustafa Kılıç, yapılan mücadele detayları ile alakalı bilgi aktardı.
Kahverengi kokarca mücadelesinde ilk olarak kullanımı hedeflenen arılar ile alakalı Entomolog Mustafa Kılıç,  “Karadeniz tarımsal araştırma enstitüsü bünyesinde kurulan Biyolojik mücadele laboratuvarında Halyomorpha halys yani kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında yumurta parazitoidi trissolcus japonicus üretilmekte ve doğaya salınmakta. Bu uygulamanın amacı kimyasal kullanımı azaltmak ve mücadeleyi sürdürebilir kılmaktır. Haziran ve temmuz aylarında önceden belirlenen lokasyonlara götürülmekte ve doğaya salım işlemleri gerçekleştirilmektedir. 2023 yıkında dört lokasyona yaklaşık 20 Bin adet parazitoid arı salınmıştır. 2024 yılında ise yaklaşık 50 lokasyona 150 Bin parazitoid arı salınması hedeflenmiştir.” dedi.

Haber;İslam DURAN

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.