SON DAKİKA
Hava Durumu

ADIGÜZEL’DEN KIRMIZI KART!

Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kırmızı kart gösteren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel; “Atanamayan öğretmenler değil, atanmayan öğretmenler vardır.” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
ADIGÜZEL’DEN KIRMIZI KART!

Adıgüzel yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “AK Parti hükûmetleri döneminde 9 bakan, 18 program değişti ama değişen hiçbir şey yok. Şimdi de yeni bir müfredat getirdiniz. On yılda hazırlandığı söylenen müfredatı incelemek için on gün bile süre vermediniz. 3 binden fazla sayfası olan bir taslak yedi günde incelenebilir mi? Detaylarına burada zaman yok ama sadece inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersini söyleyeceğim. 17 başlık belirlenmiş, sadece 4 başlıkta Atatürk ve inkılap var, geri kalan başlıklarda hiçbir şey yok.” dedi. 

“SORUNLAR DAHA DA DERİNLEŞTİ”

Bakan Tekin’in sorunları çözmek yerine dahada derinleştirdiğini iddia eden Adıgüzel: “Bakan Tekin daha göreve gelir gelmez üç ciddi hata yapmıştır; bir: Kız ve erkek öğrencileri ayırmaya, karma eğitime alternatif getirmeye kalkmıştır. İki: Okul öncesi eğitimde beslenme desteğini kaldırarak beslenme sorununu derinleştirmiştir. Üç: Cumhuriyet değerleriyle çatışan vakıf, cemaat ve derneklerle iş birliğine devam edeceğini, âdeta meydan okuyarak yinelemiştir. Hani, geçenlerde bir cemaat “Devletle akrediteyiz.” demişti ya, Millî Eğitimdeki akreditasyonu herhâlde Millî Eğitim Bakanı yapıyor. Millî Eğitim Bakanı değil, âdeta “CAK” başkanı. “CAK” ne? Cemaat Akreditasyon Kurumu. Eğitim, Türkiye için bir beka sorunudur. Ama Yusuf Tekin de bu yaptıklarıyla aslında bir beka sorunu hâline gelmiştir.” diye konuştu. 

“MÜLAKATLAR DEVAM EDECEK”

Adıgüzel sözlerine şu şekilde devam etti: “Yusuf Tekin “Atamalarda mülakata da devam edeceğiz.” diyor. Bir başkası şöyle söylemiş 1 Nisan 2023'te Mayıs seçimlerinden önce: “Biz verdiği sözü göreve gelince unutanlardan, sandık ufukta görülünce vaat bohçasını açıp seçim sonrası üzerine yatanlardan değiliz.” Kim demiş? Recep Tayyip Erdoğan. Hani, yeni müfredat hazırlanırken bir ders konusu da şu olmalı: “Sözünün eri olmak ne demektir, örneklerle açıklayınız!” O yüzden, mülakat bir emek hırsızlığıdır, mülakat bir zulümdür, mülakat bir terördür. Atanamayan öğretmenler değil, atanmayan öğretmenler vardır.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.