SON DAKİKA
Hava Durumu

AKÇA: “GELİR DESTEĞİ EN AZ 650 TL OLMALI”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, çiftçilerin üretim yapabilmeleri ve üretimde devamlılığı sağlayabilmeleri için yüksek enflasyonun etkilerinin en aza indirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
AKÇA: “GELİR DESTEĞİ EN AZ 650 TL OLMALI”

Başkan Akça yaptığı paylaşımda: “Bölgemiz özelinde ise,2014 yılından bu yana artırılmayan, Doğrudan Gelir Desteği bir an önce gözden geçirilerek, günün koşullarına uygun olarak artırılmalı, dönüm başına en az 650 TL olmalıdır.” dedi. 

Seçimin bittiğini geçim zamanının başladığını ifade eden Akça: “Yüksek enflasyon bir çok kesimi zora soktu, özellikle dar ve orta gelir tabakası yüksek enflasyondan çok etkilendi.
Enflasyondan etkilenen kesimlerin içerisinde tarımsal ve hayvansal üretim yapma gayretinde bulunan çiftçilerimiz en ön sıralarda bulunmaktadır.” diye konuştu. 

“GELİR DESTEĞİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Çiftçilerin üretim yapabilmeleri ve üretimde devamlılığı sağlayabilmeleri için yüksek enflasyonun etkilerinin en aza indirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Akça: “Bu bağlamda çiftçilerimize ödenen destek miktarlarının muhakkak artırılması ve enflasyonist ortam da göz önüne alınarak günün koşullarına göre ayarlamalarının yapılması şarttır. Bölgemiz özelinde ise, 2014 yılından bu yana artırılmayan, “Doğrudan Gelir Desteği” bir an önce gözden geçirilerek, günün koşullarına uygun olarak artırılmalı,
dönüm başına en az 650 TL olmalıdır.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.