SON DAKİKA
Hava Durumu

BAKAN YUMAKLI’DAN KOKARCA ALARMI!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son aylarda Orduluların korkulur rüyası olan kahverengi kokarca ile ilgili topyekûn mücadele başlatacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
BAKAN YUMAKLI’DAN KOKARCA ALARMI!

Bakan Yumaklı ayrıca 2026 yılında tarım sayımını bitireceklerini kaydetti.    
Kahverengi kokarca böceği sorununa ilişkin Bakan Yumaklı, "Kahverengi kokarca böceğiyle mücadele konusu son derece önemli. Tarım alanları ve yaşam alanlarına sirayet etti. Bu konuda toptan bir mücadele gerçekleştireceğiz" dedi.
“2026’DA TARIM SAYIMINI BİTİRECEĞİZ”
Dünyada bal üretim noktasında Çin'in birinci, Türkiye'nin ise ikinci sırada olduğunu hatırlatan Yumaklı, arıcılığın arttığını, sektöre son 20 yıl içerisinde 1,2 milyar lira destek sağlandığını ifade ederek, kayısıda ise herhangi bir ithalatın söz konusu olmadığını anlattı.

Yumaklı, tarım sayımına ilişkin şunları dile getirdi: "Tarım sayımı istatistik işletme bilgisi, hayvan sayısı, arazi bilgisi gibi bütün verilerin doğrulanması anlamına gelecek. Amacımız tarımsal politikalarımıza altlık teşkil edecek veri setlerini doğrulamak. 2026'da bitirmeyi hedefliyoruz. Üretim planlamasının tam anlamıyla oturabilmesi için kayıtlılığı çok önemsiyoruz." açıklamasında bulundu. 


Haber: Müjdat HÜLÜR

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.