SON DAKİKA
Hava Durumu

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Sosyal medya platformları arasında en çok şikayet edilen uygulama olan Tik Tok’da yayın yapan kişi ile alakalı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Hemen her yaştan insanın bu platformda yayınları ile para kazanmasının keşfedilmesiyle çoğu kişi tarafından ekmek kapısı olarak görülmeye başlanmıştı. Yapılan yayınlarla ses getiren kişilerin ünlüler arasında yerini almasıyla da uygulamanın kullanım amacı tamamen şaşmış ve bazı kişiler müstehcen yayınlarla para kazanmaya başlamıştı.
Son haftalarda sosyal mecralardan kolay para kazananlara karşı dikkat eden yetkililer, yayın yapan kişilerin aile yapısını ve toplumu bozan hareketlerine karşı da olaylara el atmaya başladılar. 
Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda ses getiren ve açtığı yayınlarda müstehcen görüntülerle dakikada milyarlar kazanan kadına karşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girerek, kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. 
Bakanlıktan konu ile alakalı ise şu açıklama yapıldı "Bazı basın yayın organlarında yer alan bir TikTok kullanıcısının uygunsuz görüntülerle hediye ve bağış toplaması haberleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
Haberlere konu olan sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımlarda; çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyecek, çocukların ihmal ve istismarı ile kadınlara yönelik hakaret içerikli, küçük düşürücü, kişi onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte görsellere yer veren görüntülerin yer aldığı anlaşılmıştır. 
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce bahsi geçen içeriğin kaldırılması, erişimin engellenmesi talebinde ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur."
TikTok platformunda müstehcen içerikli yayınlarla para kazanan kadının ise tutuklandığı öğrenildi.

Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.