SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞKAN SOYDAN’DAN FINDIKLA İLGİLİ KRİTİK UYARI!

Türkiye Ziraat Odaları (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan kahverengi kokarca ile ilgili yürütülen biyolojik ve kimyasal mücadeleyle ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
BAŞKAN SOYDAN’DAN FINDIKLA İLGİLİ KRİTİK UYARI!

Başkan Soydan samuray arısı salınacak diye üreticilerin kimyasal ilaçlamadan vazgeçmemesi uyarısında bulundu.

Kahverengi kokarca ile ilgili il genelinde biyolojik ve kimyasal mücadelenin devam ettiğini kaydeden Başkan Soydan: “Ordu’da zararlının yoğun olduğu yerlerde samuray arılarıyla da mücadele çalışmaları devam edecek. Bu konuda üreticilerimiz samuray arıları salınacak diye kimyasal mücadeleden de vazgeçmesinler. Çünkü samuray arısı 14 bin adet ve yoğun olan noktalara salınacaktır. İlgili kurumlarda bununla ilgili çalışmalarını yürütüyor.” diye konuştu.

“KİMYASAL İLAÇLAMA MUTLAKA YAPILMALI”

Başkan Soydan üreticilerin bu dönemde kipsayasal ilaçlamaya özen göstermesi uyarısında bulunarak: “Artık havalar ısındı. Özellikle sahil kesimlerinde kokarcanın yoğun olduğu noktalarda mutlaka ilaçlama yapılmalıdır. Zaten bu dönemde fındık kurduyla mücadele ediliyordu. Her ikisi varsada sadece kahverengi ilacı uygulaması yeterli olacaktır. Bununla ilgili gerekli bilgiler alınarak, hangi ilacın ne dozda uygulanması gerekiyorsa o şekilde zararlıyla ilgili mücadele edilmelidir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.