SON DAKİKA
Hava Durumu

DEPOZİTO İADE DÖNEMİ BAŞLIYOR

Türkiye'de depozito iade dönemi başlıyor. 2025'te başlaması planlanan sisteme göre, 0.1 ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlar geri dönüşecek, şişe/kutu başına 25 kuruş ödenecek. Bu paralar alışverişte kullanabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
DEPOZİTO İADE DÖNEMİ BAŞLIYOR

Depozito Yönetim Sistemi' çalışmalarında sona gelindi. 2025’te devreye alınması planlanan depozito iade sistemiyle 0.1 litre ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlı; alkolsüz içecek, içme kaynak suları, doğal mineralli sular, alkollü ve alkolsüz bira, malt içecek, enerji, sporcu içecekleri, şarap, meyve suları, süt ve içilebilir süt ürünlerinin ambalajları geri dönüşecek.

İLK ETAPTA 5 BİN NOKTADA KURULACAK

İade sisteminin ilk etapta 5 bin noktada kurulması planlarken, makineler için kurulum noktaları tespitleri de sürüyor. Belediyeler, Millet Bahçeleri ve üniversitelerden başlamak üzere; zincir marketler, alışveriş merkezleri, oteller, restoran ve kafeteryalar gibi insan trafiğinin yoğun olduğu alanlar uygulamaya dahil edilecek. Yurttaşa iade ettiği her bir şişe/kutu için 25 kuruş depozito ödenecek. Depozito bedeli, bakanlığa bağlı Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın altyapısı üzerinden açılacak 'e-cüzdan' hesabında toplanacak. Yurttaş biriken paralarını alışverişlerde kullanılabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.