SON DAKİKA
Hava Durumu

DİJİTAL BAĞIMLILIĞA KARŞI OKULLARDA ÖNLEM!

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
DİJİTAL BAĞIMLILIĞA KARŞI OKULLARDA ÖNLEM!

Tekin, sunumunda obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele, fiziksel aktivitenin teşviki, devam-devamsızlık, sınıf tekrarı ve ölçme değerlendirme, öğretmenlerle görüşme için randevu sisteminin getirilmesi gibi konuları içeren mevzuat değişikliklerine ilişkin bilgiler verdi.
Konu ile alakalı sunumunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Dijital bağımlılık bugünlerde çokta üzerinde konuştuğumuz evimizde kendi çocuklarımızla ilgili olarak da üzerinde konuştuğumuz bir konu.  Dijital bağımlılık bugünlerde çokça üzerinde konuştuğumuz evimize kendi çocuklarımızla ilgili olarak konuştuğumuz bir konu, onun için okul içinde ve sınıflarda öğrencilerimizin dersleri aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları bu türden cihazlarla sınıflara girmemeleri ve okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan kaçınmaları noktasında bazı önlemler aldık. Çocuklarımızın derslere cep telefonlarıyla girmelerini istemediğimizi okul müdürlüklerimize bildirdik. Ayrıca sağlıklı büyüyen Türkiye için okulunda sağlıklı besleniyorum sloganı ile ulusal ve uluslararası çevrelerde görünürlüğü olan sürdürülebilir ve sürekli değişen merkeze alan plan anlayışıyla yeni süreçlerde yönetim kapsamda okullarımıza sağlıklı beslenme kültürünün geliştirilmesi, gıda israfın önlenmesi, gıda güvenliği farkındalığı artırılması, ulusal ve uluslararası standartta şartların sağlanması, obezite ve dijital bağımlı ile mücadele edilmesi ve fiziksel aktivitenin teşvik amacıyla yürüttüğü bu program kapsamında okul bahçelerimizde fiziksel aktiviteler yapılmasını ve beslenme kültürü üzerine eğitimler verilmesinde yine bu düzenlemelerle tanımladık.” Diye konuştu.

Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.