SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Çocuk Hakları Günü İçin Farkındalık Oluşturdular

Ordu’nun Ünye ilçesi Anafarta İlkokulu öğrencileri Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel hazırlanan programda farkındalık oluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
Dünya Çocuk Hakları Günü İçin Farkındalık Oluşturdular



Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 20 Kasım 'Dünya Çocuk Hakları Günü' nedeniyle Ünye Anafarta İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikte İsrail’in bombardımanlarında hayatını kaybeden Filistinli çocukların kıyafetleri ve dünya çocuklarının yöresel kıyafetleriyle düzenlenen etkinlikte toplumsal mesaj verildi. Dünya üzerindeki her çocuğun eşit şekilde sağlık, yaşam, barınma ve eğitim hakkına sahip olması düşüncesiyle hazırlanan programın sunuculuğunu ve açılış konuşmalarını ise okulda okuyan çocuklar gerçekleştirdi.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle her çocuğun eşit haklara sahip olduğunu ifade eden Anafarta İlkokulu 3-C Sınıfı Öğrencisi Ömer Halterci, “Çocuk sorunları ilk defa 1923 yılında İsviçre'nin başkenti Cenevre'de yapılan bir toplantıda tartışılmıştır. Bu toplantıda “Uluslararası Çocukları Koruma Birliği” adıyla bir birlik kurulmuş ve benimsenen çocuk hakları “Cenevre Bildirisi” adıyla yayınlanmıştır.  1953 yılında ise çocuk sorunlarıyla ilgilenme görevi UNICEF’e verilmiştir. Dünya Çocuk Günü, çocuklar arasında ortak duyguların oluşmasını ulusların barış içerisinde yaşamasını amaçlar. dedi.
Program toplu resim çekinilmesinin ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.