SON DAKİKA
Hava Durumu

EVCİL HAYVANLARINIZA İYİ BAKIM YAPMAK GEREKİYOR

Özellikle birçok vatandaşın günümüzde evlerinde evcil hayvan büyüttüğü ve sahiplendiği doğrudur.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
EVCİL HAYVANLARINIZA  İYİ BAKIM YAPMAK GEREKİYOR

 Bakımları da bir o kadar zor olan can dostlarımızdan kedi, köpek, kuş ve balık gibi hayvanlar günümüzde tercih edilen evcil hayvanlar oluyor. Bin Bir renkte olan kuşlarımız ve papağan türleri, özellikle balık beslemek diğer hayvanları beslemekten daha huzur verici olarak görüldüğünden vatandaşlarımız can dostlarımızı yalnız bırakmıyor. Fatsa ilçemizin değerli esnaflarından Fatsa Petmarket & PetShop sahibi Mahmut Ali Serdaroğlu evcil hayvan bakımı, kuş ve balık bakımı hakkında şu açıklamalarda bulundu. 

“Kuş bakımı öncelikle kuşların daha rahat ve geniş bir alana ihtiyaçları var. Hayvanların temizliği çok önemli. Hayvanlara temiz bakılmak zorunda ne kadar temiz bakılırsa o kadar çok sağlıklı olur. Biz günlük her gün kumlarını, yemlerini, kolluklarını, bakım spreylerini yeniliyoruz ve geniş alanlarda sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlıyoruz. Haftada bir defa ilaçlamalarını yapıyoruz. Kuşun suluğu ve yemliği her gün fırçalanarak temizlenmeli. Kafes ise haftada bir kez temizlenmelidir. Temizlik maddeleri artıklarının kalmamasına çok dikkat edilmelidir. Tüy bakımı için kuşlar üzerine su püskürtülerek kuşun kendi tüyünü düzenleme isteğini artırmak gerekir. Hayvanlara ne kadar güzel bakılırsa o kadar güzel verim alırız ve hayvanlarda mutlu olurlar. Hayvanlarımıza elimizden geldiğince titiz davranarak bakıyoruz .Evde beslemek için ideal evcil hayvan türü olan kuşlar arasında en çok tercih edilen muhabbet kuşu oluyor. Muhabbet kuşu haricinde ev ortamında kanarya ve papağan cinsleri de bakılabiliyor. Bakımı çok yorduğu gibi ev içerisinde de bir ses oluyor. Kuş bakımı ve sağlığı açısından kafes seçerken bazı noktalara dikkat edilmelidir. Bakılacağı kafesin kuş türüne uygun mu, büyüklüğü nasıl, tel aralıklarının kuşun kafasının gireceği aralıkta olmaması önemli detaylardır.

Kafesinizi koyacağınız yerin pencereye yakın yada cereyanda kalacağı yerlere koyulmaması en önemli detaylardan biridir. Balıklarımızda ise demin de dediğim gibi her şeyin başı temiz ve titizliktir, hayvanlarımıza ne kadar güzel bakarsak o kadar ömürlerini de uzatırız. Müşterilerimiz ve Vatandaşlarımızın da bilmediği çok şey var özellikle sularının sürekli temizlenmesi gerekmekte. Balık beslemek diğer hayvanları beslemekten daha huzur verici olarak görüldüğünden vatandaşlarımız daha çok balık tercih ediyorlar. Güzel, canlı ve sevimli renkleriyle balıkların suda yüzdüklerini görmek size oldukça huzur veriyor .Her canlı gibi balıklar da beslenmek için özen ve ilgi istiyor tabiki de. Akvaryumda pek çok balık besleyebilirsiniz ancak her balığın akvaryumda beslenilemeyeceğini bilmelisiniz. Beslediğiniz balığa uygun bir balık yemi  tercih etmelisiniz.  Aksi takdirde balığınızın yaşamına son verebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise akvaryumu kurduğunuz an balığı direkt içine koymamanız gerekmektedir. Akvaryumu boş bir şekilde yaklaşık 1 hafta kadar bırakmalı ve suyun içerisinde oluşan bakterilerin üremesini, sıcaklığın uygun seviyeye gelmesini ve akvaryum motor aksamının tam performanslı bir şekilde suda çalışmasını beklemeniz gerekmektedir. Akvaryum Filtre Malzemeleri ise son derece kaliteli ve tam bir şekilde alınmalıdır. Hayvanların akvaryumlarındaki oksijenleri ve ısıtıcıları da çok önemli. Soğuk suda yaşayan balıkta var sıcak suda yaşayan balıkta türden türe değişiyor. Mesela Lepistes balıkları bu hayvanlar tropikal balıklardır, ısıtıcı ile yaşarlar ve ısıyla yaşarlarsa çok verim alınır ve o kadar da yavru olur. Demin dediğim gibi her hayvanda bu aynı her şeyin başı temizlik kedi , köpek ,balık , kuş olsun ne kadar temiz olunursa o kadar çok verim alınır ve hayvanda hem sağlıklı hem mutlu olur” ifadelerinde bulundu .

Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.