SON DAKİKA
Hava Durumu

“FATSA ÇEVRE YOLU KARADENİZ’İN KANAYAN YARASI”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk TBMM’de bu defa Ordu’nun ulaşım yatırımlarında yaşanan sorunlarını gündeme taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2024 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
“FATSA ÇEVRE YOLU KARADENİZ’İN KANAYAN YARASI”

Konuşmasında Fatsa Çevre Yolu’na da değinen Şanlıtürk: “Fatsa Çevre Yolu artık Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kanayan yarası haline gelmiştir. Bu yolun projelendirilip bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.” dedi. 

“ORDU’DA 24 KARAYOLU PROJESİ VAR”

Şanlıtürk yaptığı konuşmada: “Ulaştırma alt yapısı olmayan bir ilin turizminin de ticaretinin de kısacası ekonomik gelişmenin olabilmesi mümkün değildir. İlimizde karayolu yatırımı olarak 24 tane proje bulunmaktadır. Bu projelerin yarıdan fazlası %60-70’ler seviyesinin üstündedir. Bu 24 projenin tamamı 2022 yılı fiyatları ile 22 milyar TL civarındadır. Öncelikli olarak çok fazla ödenek gerektirmeyen, bitme aşamasına gelmiş birçok projeyi az bir ödenekle bitirebiliriz.” diye konuştu. 

“SÖZ VERİLEN YOLLAR ACİLEN YAPILMALI”

Ordu-Kabadüz-Çambaşı yolu ile Ordu-Gölköy yolunun acilen yapılması çağrısında bulunan Milletvekili Şanlıtürk: “Bu manada daha önceki dönem ulaştırma bakanlarımızın bir an önce yapılması yönünde söz verdikleri Ordu Kabadüz Çambaşı yolu, Ordu Gölköy yolu ivedilikle yapılmalıdır. Yine Ünye-Akkuş-Niksar, Ünye-İkizce-Yoğunoluk, Ünye-Çaybaşı-İlküvez, Fatsa Aybastı yolu, İslamdağ-Korgan, Kumru-Niksar, gibi bu yollar da bir an önce bitirilmelidir.” şeklinde konuştu.

“FATSA ÇEVRE YOLU BİRAN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ” 

Karadeniz sahil yolunun şehirlerarası transit trafiğinin Ordu’nun şehir içinden geçtiğini ifade eden Şanlıtürk: “Bu şehirlerarası trafik can ve mal güvenliğini ciddi manada tehdit etmekte kazalara sebebiyet vermektedir. Ordu çevre yolunun 2. Etabı acilen bitirilmelidir. Fatsa çevre yolu da artık doğu Karadeniz bölgesinin kanayan yarası haline gelmiştir. Bu yolun da projelendirilip bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.