SON DAKİKA
Hava Durumu

FATSA’DA TARİHİ KAZILAR YENİDEN BAŞLIYOR

Fatsa’da 2021 yılın Eylül ayında yürütülen yol yapım çalışması sırasında ortaya çıkan Antik Roma dönemine ait 8 mezarın bulunduğu Aziz Konstantin ve Helena Manastırı ile Cıngırt Kayası kazıları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Fatsa Belediyesi ve Bakanlıkla görüşmelerinin ardından yeniden başlıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
FATSA’DA TARİHİ KAZILAR YENİDEN BAŞLIYOR

Kurtuluş mahallesinde 3. derece sit alanında 2021 yılında yürütülen yol genişletme çalışmaları sırasında Roma Antik dönemine ait 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen lahit mezarları ile içerisinde göz suyu şişesi, testi, kırılmış cam kase bulunmuştu. Bölgede ara verilen kazı çalışmaları yapılan incelemeler ve görüşmelerin ardından yeniden başlayacak. 

MAYIS SONU KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Fatsa'nın tarihi ve turistik açıdan önemli çalışma alanlarından Yapraklı Mahallesi'nde bulunan Cıngırt Kayası ile Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan Aziz Konstantin ve Helena Manastırı kazıları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Fatsa Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından yeniden başlıyor. Bakanlığın izni ile çalışmalar Mayıs ayı sonu itibariyle yeniden başlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.