SON DAKİKA
Hava Durumu

“FATSA’MIZ İSTEDİĞİNİ ALABİLEN BİR ŞEHİR OLDU”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yeni hizmet dönemin ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
“FATSA’MIZ İSTEDİĞİNİ ALABİLEN BİR ŞEHİR OLDU”

Bayram öncesi basın mensuplarını makamında ağırlayan Başkan Kibar, geride kalan 5 yıllık hizmet döneminde ilçeye kazandırılan yatırımları ve yeni 5 yıllık hizmet döneminde ilçeye kazandırılacak yatırımların müjdesini verdi.  Başkan Kibar, Fatsa’nın kısa sürede çok hızlı büyüyen bir şehir olduğunu ve istediğini alabilen bir konumuna geldiğini söyledi. 2023 yılı sonu itibari ile Belediyenin toplam borcunun 388 milyon lira olduğunu kaydeden Başkan Kibar, belediyenin öz kaynağının 7 kat artarak 2 milyar 476 milyon lira seviyesine ulaştığını ifade etti. 

Başkan Kibar, Fatsa'nın Kurtuluş'tan Dolunay Mahallesi'nin en ücra köşesine kadar 5 yıllık süreçte çok önemli alt yapı projelerini hayata geçirdiklerini belirterek; "Altyapı yapmak sadece bir kurumun ben bu işi yapıyorum demesi ile olabilecek bir şey değil diğer kurumlarda da bu yatırımların alt yapı anlamında programa aldırmalısın, başta OSKİ, AKSA, TELEKOM, YEDAŞ'ı olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi ile beraber koordineli bir şekilde tüm alt yapıyı önümüzdeki yıllarda hizmet verebilecek modernliğe getirdik. Kırsal mahallelerimizde çok önemli kalıcı yatırımlar yaklaşık 200 km beton yol, 100 km sıcak asfalt çalışmasının tamamlandığı hizmeti 5 yıllık süreçte geride bıraktık. Yaşadığımızı bir kaç ekonomik sıkıntılar oldu yaşamış olduğumuz sel afeti oldu. 2 yıl sokaklara çıkamadığımız pandemi dönemi oldu. Tarihin en büyük felaketlerinden biri deprem felaketi oldu. Ona rağmen elimizdeki imkanları kullanarak Fatsa'mızı geleceğe hazırlama noktasında önemli adımlar attığımıza inanıyorum" dedi.


"FATSA'DA YAŞANAN KRİZLERİ GERİDE BIRAKTIK"


Fatsa'da geçmiş dönemde yaşanan birçok sorunları geride bıraktıklarını kaydeden Başkan Kibar; " Fatsa'mızda vahşi çöp depolama alanının kapatılması Fatsa'ya tek araba bile çöp dökülmüyor olması şehrimizde çok uzun zamandır atıl durumda olan özel hastanenin toplum sağlığı merkezine dönüştürülmesi önemli bir konu yine Büyükşehir'imizin önemli birimlerinden biri olan OSKİ Genel Müdürlüğünün ilçemize kazandırılarak, bununla birlikte Fatsa Ayazlı Mahallesine en büyük su deposunun yapılması saatlerce su sıkıntılarının yaşandığı krizleri geri de bıraktık. Fatsa'daki değişimleri herkesin görebileceği noktaya getirdik. Fatsa'mızın istediğinin alabilir bir şehir haline getirdik. Büyükşehir Belediyemiz ve Fatsa Belediyemizle ortaklaşa yürütülen projelerin büyük kısmını ilk 5 yıllık hizmet dönemimizde tamamladık.  Yeni hizmet dönemimizde de ilçemize nasıl katma değer katacak projeleri kazandırırız gayreti içerisindeyiz. Bizim en büyük hedefimiz ilçemizin bölgede marka şehir olması ve adından söz ettiren bir konuma getirmektir. Bunu büyük olasılıkla başardık bundan sonraki süreçte de daha yaşanabilir, alt  ve üst yapılarının tamamlamış sosyal ve kültürel alanları ile ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen Fatsa'yı inşaa etmektir" diye konuştu.


"31 MART'AN ÇIKARMAMIZ GEREKEN DERSLER VAR"


31 Mart Yerle seçimleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Kibar; "Vatandaşlarımızın teveccühü ile bir 5 yıl daha Fatsa'mıza hizmet etme imkanı kazandık. Tabi ki bu seçimde çıkarmamız gereken dersleri istişare ederek  ortaya koyduk. Bundan sonraki görev sürecimizde de ilçemize nasıl daha iyi bir hizmet edebiliriz diye çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.


"ÇEVRE YOLU BÜTÜN FATSALILARIN GÜNDEMİNDE OLMALI"


Fatsa Çevre Yolu'nun yatırım programına alınmasının bütün Fatsalıların gündeminde olması gerektiğini ifade eden Başkan Kibar, "Fatsa Çevre Yolu 23 km'lik güzergahtan geçecek olan 11.5 km tünel, 8 km Viyadük olan toplam 50 milyar TL'yi bulacak bir yatırımdan söz ediyoruz. Daha önce Ulaştırma Bakanımız tarafından yatırım programına alınacağı açıklanmıştı. Cumhurbaşkanımız tarafından da Çevre Yolu'nun yatırım programına alınacağı açıklanmıştı. Çevre Yolu'nun başlaması hepimiz açısından çok önemli bu kadar maliyetli bir yatırımın 3-5 yıl da tamamlanması mümkün gözükmüyor. Başlanıldığı takdirde etap etap tamamlanmasını sağlayacak ve şehrimizin ulaşım açısından en büyük problemini çözmüş olacak" diye konuştu.


"BELEDİYEMİZİN TOPLAM BORCU 388 MİLYON TL"


2023 yılı sonu itibari ile Belediyenin toplam borcunun 388 milyon lira borcu olduğunu kaydeden Başkan Kibar, 2019 yılındaki öz varlığımız 298 milyondu bugün gelmiş olduğumuz noktada 2023 yılı sonu itibari ile 2 milyar 476 milyon lira seviyesine ulaştık. Buda belediyemizin gelirinin 7 kat arttığını gösteriyor. Borcumuz 388 milyon lira olmasına rağmen kendi dönemimizde 600 milyonluk gayri menkul elde ettik. Borca karşılık elde ettiğimiz kazanımlarımız kat ve kat üzerinde arttı.” açıklamasında bulundu.

Haber;Müjdat HÜLÜR

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.