SON DAKİKA
Hava Durumu

“FINDIĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk katıldığı televizyon programında fındıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
“FINDIĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Fındık üretim alanlarının Tarım Bakanlığı tarafından sınırlandırılması gerektiğini ifade eden Şanlıtürk, bölge milletvekillerine de fındığa sahip çıkması çağrısında bulundu. 

Şanlıtürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Sen bana Ordu’da çay ürettirmiyorsan, Samsun’da da fındık yetiştirmeyeceksin. Ordu’da sen bana tütün yetiştiremiyorsan bizimde Ordu-Giresun dışında fındık ürettirmemiz gerekiyor. Bunun gündemde tutulması gerekiyor. Ordu’da zaten fındık bahçelerimiz oluşturulmuş. Ordu ve Giresun’da artık fındık dikilecek boş alan yok. Bunun artık arttırılması mümkün değildir. Fındık yetiştirilen bu alanları Tarım Bakanlığı belirlemelidir.” diye konuştu. 

“FINDIK DİKİM ALANLARI SINIRLANDIRILMALIDIR’

Milletvekili Şanlıtürk fındık dikim alanlarının sınırlandırılması gerektiğini ifade ederek: “Çarşamba Ovası ve Bafra Ovası gibi yılda 4 ürün aldığın yerlere fındığı doldur, bahçeleri oluştur sonra sebze meyve fiyatları yüksek olsun. Meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan enflasyonun esas sorunu budur.” İfadelerine yer verdi.

Siyasi ayrım gözetmeksizin bütün bölge milletvekillerine çağrıda bulunan Şanlıtürk: “Milli ürünümüz fındığa sahip çıkalım. Kimse demesinki bu milletvekilleri ne yapıyor? Burada da söylüyorum gelin hep birlikte fındığımıza sahip çıkalım.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.