SON DAKİKA
Hava Durumu

FINDIK 112 LİRAYA DÜŞTÜ

Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatları tepetaklak oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
FINDIK 112 LİRAYA DÜŞTÜ

Açıklanan hayali rekolte tahminleri sonrası fındık 112 liraya geriledi. Fiyatların düşmesiyle hayal kırıklığı yaşayan üreticiler ise duruma tepki gösterdi. 

Yeni yılla birlikte yükselişe geçerek rekor üstüne rekor kıran fındık fiyatları sahil kesimlerinde 135, yüksek kesimlerde ise 145 lirayı görmüştü. Yapılan açıklamalar ve iddialar sonrası fındık düşüşe geçerek üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı. Serbest piyasada fındık fiyatları şok düşüşlerin ardından 112 liraya kadar geriledi. 

“ENFLASYON SADECE FINDIĞA ETKİ ETMİYOR”

Fındık fiyatlarındaki düşüşe tepki gösteren fındık üreticisi Kemal Yılmaz masa başında oyun kurucuların yeniden düğmeye bastıklarını iddia ederek: “Fındık üreticisi sahipsiz bırakıldı. Elin oğlu Kanada’dan düğmeye basıyor Ordulu üreticinin deposundaki fındığın kaderiyle oynuyor. Dünyada bunun başka  örneği yok. Her şey başını aldı gitti. Gübre, ilaç ve akaryakıt fiyatları uçtu gitti. Fındık fiyatları ise yerinde sayıyor. 250 liraya aldığımız 50 kiloluk gübre bugün 510 lira. 20 liraya aldığımız mazotun litresi 45 liraya dayandı. Ama iş fındığa gelince durum tam tersi. Bu enflasyon sadece fındığa mı etki edemiyor. Anlamış değiliz. Fındıktan yapılan bütün ürünlerde fırladı, lakin konu üretici olunca para etmiyor. Gerçekten artık sabrımız taşmak üzere. Yeni sezon içinde bir beklentimiz kalmadı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.