SON DAKİKA
Hava Durumu

FINDIK FİYATLARI ÇAKILDI KALDI!

Serbest piyasada fındık fiyatları yaşanan sert düşüşlerin ardından bekleyişe geçti.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
FINDIK FİYATLARI ÇAKILDI KALDI!

Güncel fındık fiyatı tabelalarda 3 gündür 116 lira 50 kuruş olarak sabitlendi. 

2024 yılı başı itibariyle yükselişe geçen fındık fiyatları rekor üstüne rekor kırarak sahil kesiminde 130 lira, yüksek kesimlerde ise 145 lirayı görmüştü. Yükselişin devam etmesi beklenirken Rekabet Kurumu’nun Ferrero kararı sonrası ibre terse dönerek, fındık fiyatları düşüşe geçti. Sert düşüşün ardından fiyatlar 115 liraya kadar düştü. Ordu’da yaklaşık 3 gündür fındık fiyatları 116 lira 50 kuruştan işlem görüyor. 

“MASA BAŞI OYUNLARI ÜRETİCİ BOZACAK”

Fındık tüccarları ise yaşanan düşüşün hiçbir açıklamasının olmadığını ifade ederek: “Artık bu oyunlara alıştık. Her yıl olduğu gibi bahar mevsimiyle birlikte yeni sezon fındığına düşük fiyat vermek için fiyatları aşağı çektiler. Bu oyunları bazen TMO eliyle bazende döviz bahanesi gösterilerek düşürülüyor. Bu yılda Rekabet Kurumu kararı bahane gösterildi. 130 lirayı gören fındık 15 lira düşüşle 115 liraya geriledi.” 

“ÜRETİCİNİN DİK DURUŞU PANİK YARATTI” 

Bu yıl fiyatların yükselmesinin en önemli nedeninin üreticilerin fındığı pazara indirmemesi olduğunu kaydeden tüccarlar; “Beklediklerini bulamadılar. Üreticiyi panikletip hedefe ulaşmak istediler. Fakat üretici bu yıl ürününe sahip çıkararak fiyatların yükselmesini sağladı. Hangi oyunları kurarsa kursunlar fındığın asıl patronu üreticilerdir. Bunu yeni sezonda görecekler.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.