SON DAKİKA
Hava Durumu

“FINDIK VE ÜRETİCİ ARASINDA LEYLA İLE MECNUN İLİŞKİSİ VAR”

Ordulu Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy fındıkta kış bakımına dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
“FINDIK VE ÜRETİCİ ARASINDA LEYLA İLE MECNUN İLİŞKİSİ VAR”

Fındık ile üretici arasında Leyla ile Mecnun ilişkisinin olduğunu söyleyen Şensoy, verim ve randıman için üreticilerin bakımlarını aksatmamaları tavsiyesinde bulundu. 
Serbest piyasada fındık fiyatlarından durgunluk yaşanırken Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy’dan kış bakım uyarısı geldi. Şensoy yaptığı açıklamada: “Son bahar ve kış aylarına girdiğimiz şu günlerde özellikle hayvan gübresi takviyesi yapabiliriz. Toprak analizine göre bu mevsimde kireç takviyeside yapılabilir. Yine toprak analizine göre fosfor ve potasyum içerilikli gübreler atılmalıdır. Külleme ve mantar hastalığında etkili olan tüm dünyada kullanılan bordo bolamacı uygulamasını şu günden itibaren üreticilerimiz bahçelerinde yapabilirler.” dedi.


“KIŞI RAHAT GEÇİRMEK İÇİN BAKIM ŞART”


Üreticilerin kışı rahat geçirmedi için bakımın şart olduğunu kaydeden Şensoy; “Kış bakımı hem verime hemde randımana tesir etmektedir. Üreticilerimiz buna muhakkak dikkat etmesi gerekir. Fındık ile üretici arasında Leyla ve Mecnun ilişkisi var. Bizim fındıktan başka da ürünümüz yoktur.” açıklamasında bulundu. 

Haber: Müjdat Hülür

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.