SON DAKİKA
Hava Durumu

FINDIKTA BİR ŞOK DÜŞÜŞ DAHA!

Fındık fiyatlarında düşüş devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
FINDIKTA BİR ŞOK DÜŞÜŞ DAHA!

Rekabet Kurumu’nun kararından sonra 130 lira seviyelerine çıkan fındık 118 liraya düştü. Rekor yükselişlerin ardından yaşanan düşüş ise üreticileri tedirgin etti. 

Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Yeni yılla birlikte yükselişe geçen fındık rekor üstüne rekor kırarak üreticinin yüzünü güldürmüştü. Son 10 gün içerisinde ise ibre terse dönerek şok düşüş başladı. Rekabet Kurumu’nun Ferrero kararı sonrası fiyatlar 5 lira birden düştü. Düşüş bugünde devam ederek 2-4 lira daha geriye geldi. 130 lira seviyelerini gören fındık düşüşün ardından 118 liraya geriledi. Yaşanan düşüş ise üreticileri tedirgin etti.

“DÜŞÜŞ YENİ SEZON FİYATINI ETKİLEYECEK” 

Fındık fiyatlarında şok düşüş devam ederken üretici temsilcilerinden uyarı geldi. Yetkililer fındıkta oyun kurucuların sahneye çıktığını ifade ederek: “Tekelci şirket fındıkta yeniden direksiyona geçerek fiyatları istediği yere sürüklüyor. Piyasada fındık yok denecek kadar azken ve don riski varken şu dönemde fiyatlar ne bahaneyle düşürüldü. İzahı olmayan bir durum bu. Biz sonuna kadar direnip fındıkta bu oyunlara son vereceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.