SON DAKİKA
Hava Durumu

"FİYATLARIN YÜKSELMESİNİN SUÇLUSU ESNAF DEĞİL”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel kafe ve restoranlarda KDV oranlarının yükseltilmesini sert sözlerle eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
"FİYATLARIN YÜKSELMESİNİN SUÇLUSU ESNAF DEĞİL”

Adıgüzel: “Yiyecek sektöründe KDV’de yüzde 8’i 10’a, yüzde 18’i 20’ye çıkartmışsın. Pahalılığın sebebi esnafmış gibi topluma lanse ediyorsun. Halbuki fiyatların yükselmesinin suçlusu hükümettir" dedi. 

"YANLIŞ TEŞHİS YANLIŞ TEDAVİ"

Seçim sonuçlarının yanlış okunduğunu ifade eden Adıgüzel: “Mesajı yanlış alıyor, uygulamaları da ona yönelik olarak yanlış devam ediyor. Ekonomide gelinen noktanın sorumlusunu yanlış teşhis ediyor, tedaviyi de ona göre yanlış götürüyor. Esnaf ne kazanıyor ki ne vergi verecek? Çoğu esnaf zaten iş yerini kapattı. Maliyetleri ortada. Kira ve elektrik gibi giderleri ortada. Daha dün yiyecek sektöründe KDV’de yüzde 8’i 10’a, yüzde 18’i 20’ye çıkartmışsın. Pahalılığın sebebi esnafmış gibi topluma lanse ediyorsun. Hatta boykot kampanyaları yapılıyor. Halbuki fiyatların yükselmesinin suçlusu hükümettir. Vatandaşa ‘sorumlu ben değilim o’ gibi algı yaratarak sorumluluğu üstünden atmaya çabalıyorlar. Ancak bunlar ters teper. Siz vergi kontrolü yapmak istiyorsanız, devletin paralarını kontrol etmek istiyorsanız gidin büyük firmalara, onların vergi cezalarını affetmeyin.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.