SON DAKİKA
Hava Durumu

KOÇ HOLDİNG’TEN ORDU’YA DEV YATIRIM

Koç Holding Ordu ve Sivas’ta toplam değeri 655 milyon 200 bin lira olan Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali kuracak. Projenin hayata geçirilmesi ile Ordu enerji sektöründe adından söz ettiren illerin başında yer alacak. 

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
KOÇ HOLDİNG’TEN ORDU’YA DEV YATIRIM

Ordu ve Sivas illeri sınırları içinde 50,4 MW kurulu gücünde Çavdar Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali kurulacak. Koç Holding bünyesinde yer alan TÜPRAŞ'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik, 655 milyon TL'yi aşan bir yatırımla Sivas ve Ordu'da 50,4 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerji santrali kurup işletecek. Ordu İli, Mesudiye İlçesi ve Sivas İli, Koyulhisar İlçesi sınırları içinde Entek Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından 50,4 MWe kurulu gücünde Çavdar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 655 milyon 200 bin lira olarak hesaplanıyor. 

HEM ÜRETİLİP HEMDE DEPOLAMA YAPILACAK

Proje kapsamında kurulacak Çavdar RES’te toplam 10 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca proje kapsamında Elektrik Depolama Tesisi de yer alacak. Enerji santralinde üretilecek elektrik enerjisinin 50,4 MWe kurulu gücündeki Elektrik Depolama Tesisinde depolanması planlanıyor. Santralde yılda yaklaşık 155 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi yeni tesis edilecek olan 154 kV enerji iletim hattı ile Kelkit Havza TM’ye yapılacak bağlantı ile ulusal şebekeye aktarılacak. Entek Elektrik Üretimi A.Ş., Ordu'nun Mesudiye ilçesi Çavdar ve Dayılı Mahalleleri ile Sivas'ın Koyulhisar ilçesi Yeniarslan Köyü'nde hayata geçirmeyi planladığı “Çavdar RES (10 Türbin-50,4 MWm/50,4 MWe) ve Elektrik Depolama Tesisi (50,4 MWh/50,4 MWe)” projesi için hazırlıklara başladı. Proje, Koç Holding bünyesinde yer alan Entek Elektrik tarafından yürütülmektedir. 

ÇED RAPORU GEREĞİ HALK BİLGİLENDİRİLECEK

Projeyle ilgili olarak, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. maddesi gereğince halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı” düzenlenecektir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.