SON DAKİKA
Hava Durumu

KOKARCA İLE İLGİLİ KİMYASAL MÜCADELE UYARISI!

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kahverengi kokarca ile ilgili kimyasal mücadele dikkat edilmesi kurallarla ilgili uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
KOKARCA İLE İLGİLİ KİMYASAL MÜCADELE UYARISI!

Konuyla ilgili yapılan açıklamada: “İlaçlama esnasında arıların su içtiği kaynaklara Bitki Koruma Ürünleri bulaştırılmaması son derece önemlidir. İlaçlamalar akşam saatlerinde, arıların uçuş yapmadıkları zamanda yapılmalıdır.” uyarısında bulunuldu. 

Kahverengi Kokarcaya karşı kimyasal mücadelenin ihmal edilmemesi uyarısında bulunularak; “Kahverengi Kokarca sürvey çalışmaları sonucu, fındık bahçelerinde yumurtadan nimf çıkışları görüldüğünden İlimizde Kahverengi Kokarcaya karşı kimyasal mücadele ihmal edilmemelidir. Üreticilerimiz bahçelerini kontrol etmek suretiyle yaprak altlarında yeni çıkmış nimfler ve dallar üzerinde erginler gördüklerinde kimyasal mücadele yapmaları gerekmektedir.” denildi. 

İLAÇLAMA YAPARKEN DİKKAT!

İlaçlama esnasında hiçbir şey yenilip içilmemesi uyarısında bulunularak; “Gözlük, maske, eldiven, tulum ve çizme mutlaka giyilmelidir. İlaçlama bittikten sonra mutlaka bütün vücudumuz bol sabunlu su ile yıkanmalıdır. Boş ilaç ambalajları gelişi güzel çevreye atılmamalı uygun bir şekilde bertaraf edilmelidir. İlaçlama yapılan bahçelerde 10 gün süre ile hayvan otlatılmamalıdır. İlimizin fındıktan sonra diğer önemli bir geçim kaynağı da arıcılıktır. İlaçlama esnasında arıların su içtiği kaynaklara Bitki Koruma Ürünleri bulaştırılmaması son derece önemlidir. İlaçlamalar akşam saatlerinde, arıların uçuş yapmadıkları zamanda yapılmalıdır.” açıklamasında bulunuldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.