SON DAKİKA
Hava Durumu

KOKARCAYA KARŞI DOĞRU MÜCADELE

Fatsa’da kahverengi kokarcaya karşı mücadele ara vermeden devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
KOKARCAYA KARŞI DOĞRU MÜCADELE

Yetkililer mahalle mahalle gezerek vatandaş ve çiftçileri bu zararlının azalmasına yönelik yapılacaklar konusunda bilgilendirme toplantıları yaparak, doğru mücadele yöntemlerini gösteriyorlar.
Bu kezİlçenin Aşşağıyavaş Mahallesinde, Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Fatsa Belediyesi Veteriner işleri birimi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri ve Fatsa Ziraat Odası Tarım Danışmanlarının katılımı ile Kahverengi kokarca mücadelesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantı hakkında bilgilendirme de ise, “Bu kapsamda zararlı kış dönemini Nisan ayının sonuna kadar kışlaklarda geçirdiğinden, kışlamış erginlerin kışlaklardan dağılmadan kitle halinde imhası için mesken olan yerlerde toplu halde iken ilaçlama gerekmektedir.

Bu kapsamda Mahallerinde ilaçlama ekibi kurarak ev dış cephesi, çatı ve odunluk gibi alanların toplu ilaçlaması için muhtar ve delegelerimize, Fatsa Belediyemiz ve Fatsa Ziraat Odamız işbirliği ile ilaç desteği verilecektir.” açıklaması yapıldı.

Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.