SON DAKİKA
Hava Durumu

MAVİ SULARDA 2 AYDA 420 DENETİM

Ordu’da kıyı şeridinde denetimler aralıksız devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
MAVİ SULARDA 2 AYDA 420 DENETİM

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, su ürünlerine yönelik 2 ay içerisinde 420 denetim gerçekleştirildiğini ve 13 kişiye idari ceza uygulandığını söyledi. 
Yılmaz denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada: “Ekiplerimiz tarafından 2 ay gibi kısa sürede 420 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu denetimlerde 13 kişiye idari yaptırım uygulanmış olup, 144 kg su ürünlerine el konulmuştur" dedi.


“YOĞUN MESAİ HARCANIYOR”


İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli su ürünleri denetim ekipleri tarafından balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla yapılan denetimler aralıksız devam ettiğini kaydeden Yılmaz; “Su ürünleri denetim ekiplerimizin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; "İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekipleri, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 2023-2024 av sezonunun başladığı 1 Eylül tarihinden bu güne kadar yoğun mesai harcadı. Ekiplerimiz, su ürünleri karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde denetimler gerçekleştirdi. Bunların yanında çapraz ve eş zamanlı olarak yapılan kontrollerle denetimlerin etkinliği artırıldı" ifadelerini kullandı.


“144 KG SU ÜRÜNÜNE EL KONULDU”


 İl Müdürü Yılmaz 2 ay içerisinde toplam 420 adet denetim gerçekleştirildiğini belirterek; “Yapılan bu denetimlerde 13 kişiye idari yaptırım uygulanmış olup, 144 kg su ürünlerine el konulmuştur" açıklamasında bulundu.

Haber: Müjdat Hülür

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.