SON DAKİKA
Hava Durumu

ORDU’DA FINDIK REKOLTE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Fındık taban fiyatının belirlenmesinde doğrudan etkiye sahip olan rekolte belirleme çalışmaları Ordu’da başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
ORDU’DA FINDIK REKOLTE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

1 Temmuz tarihinde Altınordu ve Gülyalı ilçelerinde başlayacak olan çalışmalarda 19 ilçede toplam 400 noktada çotanak sayımı yapılacak. Rekolte çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024-2025 dönemi fındık taban alım fiyatının açıklanması bekleniyor. 

Ordu'da fındık rekoltesini belirlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde kurulan ‘Rekolte Belirleme Komisyonu’ yeni hasat sezonu öncesi Ordu’nun 19 ilçesinde çalışmalara başlıyor. İlk olarak 1 Temmuz tarihinde Altınordu ve Gülyalı ilçelerinde çalışmalara başlayacak olan komisyon ardından belirlenen tarihlerde 19 ilçenin tamamında çotanak sayımı yaparak 2024 yılının tahmini rekoltesini açıklayacak. İki hafta sürecek bu çalışmaların ardından yeni taban fiyatı belli olacak. 

2024-2025 FINDIK TABAN FİYATLARI AÇIKLANACAK”

Fındık rekolte çalışmalarının ardından yeni hasat dönemi öncesi 2024-2025 fındık taban alım fiyatlarının açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası taban fiyatları açıklamıştı. Bu yılda yapılacak tahmini rekolte çalışmaları sonrası taban fiyatların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. 

ÜRETİCİLERDE BEKLENTİ 170-200 LİRA

Öte yandan üreticiler bu yıl fındık fiyatlarının 170 lira ile 200 lira arasında açıklanmasını bekliyor. Üretim maliyetlerindeki artışa dikkat çeken üreticiler: “TMO tarafından zaten 130 liradan minimum satış yapıldı. Maliyetlerdeki artışıda dikkate alırsak bu yıl 170 liranın altında fiyat olmaması gerekir. İşçi, gübre, ilaç fiyatlarındaki artışlar dikkate alınarak bu yıl için iyi bir fiyat açıklanmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.