SON DAKİKA
Hava Durumu

ORDULU İSİM, BAKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI

Hırvatistan Büyükelçisi Ordulu Yavuz Selim Kıran, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına atandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
ORDULU İSİM, BAKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI

Ordu’nun yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Yavuz Selim Kıran’a yeni görev verildi. Hırvatistan Büyükelçisi Kıran, resmi gazetede yayımlanan karara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına atandı. Kıran daha öncesinde de Dış İşleri Bakan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

YAVUZ SELİM KIRAN KİMDİR?

Yavuz Selim Kıran, 1985 yılında Ordu’da dünyaya geldi. Lisans öğrenimini Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlayan Yavuz Selim Kıran, Erdoğan’ın başbakanlık döneminde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevini yürüttü.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Başkan Danışmanlığı ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nün (TÜSSİDE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen Kıran, ayrıca Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanı olarak da görev yaptı.
2018 yılı genel seçimlerinde AK Parti Ordu Milletvekili adayı olan Yavuz Selim Kıran, 7 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı.
Kıran, evli ve bir çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.