SON DAKİKA
Hava Durumu

OTSO VE DOKA İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

KOBİ'lerin ihracat kapasitelerinin artırılması için Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında iş birliği Protokolü imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
OTSO VE DOKA İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

İşbirliği OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel ile DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar’ın protokolü imzalamaları ardından başladı.

Protokol kapsamında; TR90 Bölgesi’nden gerçekleştirilen ihracata katkı vermeyi amaçlamakta olup Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı öncülüğünde ve Ordu, Trabzon ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odaları ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) desteği ile uygulanacaktır. Proje, TR90 Bölgesi’nde yer alan KOBİ’lerin uluslararası pazarlardan pay alabilmeleri için rekabet güçlerinin artırılması ve dışa açılmalarının desteklenmesi konusunda önemli bir rol üstlenecektir. TR90 bölgesinde yer alan KOBİ’lerin uluslararası pazarlara açılarak zorlaşan rekabet yapısında kurumsal gelişimlerini sağlayabilecekleri altyapıyı kazandırmak. Daralan iç pazarın olumsuz etkilerini, satış kanallarının bir kısmını uluslararası pazara çevirerek azaltmak. Kobilerin satış hacimlerinin bir kısmını ihracata yönelterek firmaların kısa dönem dalgalanmalardan olumsuz etkilenmesini önlemek. Hali hazırda ihracat yapan firmaların ihracat kapasitelerini geliştirmek olacaktır. İşletmelerin hayatta kalma ve büyüme olanaklarının artırılması ve yeni iş ve istihdam olanaklarının yaratılmasıdır.

Verilecek hizmetler kapsamında ise; Proje kapsamında görevlendirilen dış ticaret uzmanları, başvuran KOBİ’lere, hedef pazar araştırması ve saptanması, potansiyel müşteri profilinin belirlenmesi ve KOBİ özelinde potansiyel müşteri listelerinin oluşturulması, dijital veri tabanları aracılığıyla hedef pazarlara yönelik sektörel ve bölgesel raporların temin edilmesi konularında danışmanlık desteği sunacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.