SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞANLITÜRK KOKARCAYA KARŞI TBMM’DEN SESLENDİ!

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM’de yaptığı konuşmada üreticilerin korkulur rüyası haline gelen kahverengi kokarcaya karşı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ilaç desteği talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
ŞANLITÜRK KOKARCAYA KARŞI TBMM’DEN SESLENDİ!

Şanlıtürk: “Fındık kurdu zararlısına etki eden ilaçlar kahverengi kokarcaya da etki etmektedir.
Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında yapılacak üç tur ilaçlama ile bu zararlıının etkisinin en aza indirileceğine inanıyoruz.” dedi.

Ordu’nun sorunlarını TBMM’de dile getirmeye devam eden Milletvekili Şanlıtürk bu defa kahverengi kokarcayı gündeme taşıdı. Şanlıtürk yaptığı konuşmada: “İlimizi adeta istila eden kahverengi kokarca ile ilgili mücadelede Ordu Valiliğimiz, Tarım il Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizin gayretleri ile Aralık ayından bu yana etkin bir kışlak ilaçlaması yapılmıştır, bundan sonra da Tarım Bakanlığımızın ve ihracatçılarımızın vereceği ilaç desteği ile ziraat odalarımızın ve muhtarlar derneğimizin organize edeceği gönüllü çiftçilerimizin katılımıyla ilaçlama seferberliği başlatılmalıdır.” diye konuştu.

BAKANLIKTAN İLAÇ TALEBİNDE BULUNDU

Fındık kurdu zararlısına etki eden ilaçların kahverengi kokarcaya da etki ettiğini kaydeden Şanlıtürk, “Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında yapılacak üç tur ilaçlama ile bu zararlıının etkisinin en aza indirileceğine inanıyoruz. Tarım Bakanlığı'ndan ilaç desteği talep ediyoruz. Ordu’da verilen mücadelenin başarıya ulaşması bu zararlının popülasyonunu en aza indirecek ve diğer bölgelere de katkı sağlayacaktır.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.