SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞENSOY: “FINDIKTA ARTIK YAPACAK BİR ŞEY YOK”

Ordulu Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, TUİK tarafından açıklanan 2024 yılı tahmini fındık rekoltesine sert tepki göstererek; “TUİK’de kendi milletini tokatlamak için 770 bin ton fındık olacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
ŞENSOY: “FINDIKTA ARTIK YAPACAK BİR ŞEY YOK”

Buda yüksek bir rekolte ve fiyatı ucuz olmalının psikolojik altyapısını oluşturdu.  Şu an havalar soğuk gidiyor dalda görünen fındığın döllenememeden dolayı boş olma ihtimali yüksek.” dedi. 

Şensoy sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada: “Milletin alınterine çökmek. Hadi elinoğlunu ve menfaatperest yardakçılarını anlıyorum kapitalist sistemde çıkarları doğrultusunda ülke fındık rekoltesini 785 bin ton olur diyerek yine tokatlayacağının müjdesini verdi. Bunu bir kenara koydukta, bizim TUİK’de kendi milletini tokatlamak için 770 bin ton fındık olacak buda yüksek bir rekolte ve fiyatı ucuz olmalının psikolojik altyapısını oluşturdu.” diye konuştu. 

“HEPİMİZİN GÖZÜ AYDIN OLSUN”

Fındık da döllenme mayısın sonları  ve haziranın ortalarına kadar olduğunu kaydeden Şensoy: “Hiçmi bu rakamları açıklamadan önce kadronuzda işin ehli bir ziraatçı yokmuydu ona sorsaydınız alooo siz ne yapıyorsunuz derdi size. Buradada optimal sıcaklığın 20 derecelerin üzerinde seyretmesi gerekir diyecekti. Şu an havalar soğuk gidiyor dalda görünen fındığın döllenememeden dolayı boş olma ihtimali yüksek derdi. Artık hepimizin gözü aydın olsun, geçmiş olsun, yapacak bir şey yok.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.