SON DAKİKA
Hava Durumu

TORUN: “FINDIK ÜRETİCİLERİ ÜVEY EVLAT MI?”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Alan Bazlı Destek Ödemelerinin üreticilere ödenmemesi hakkında Meclise soru önergesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
TORUN: “FINDIK ÜRETİCİLERİ ÜVEY EVLAT MI?”

Milletvekili Torun yaptığı açıklamada: “10 yıldır aynı rakam üzerinden ödenen alan bazlı destekler bugünün ekonomik koşullarında komik bir rakam haline gelmesine karşın çok sayıda üreticimiz söz konusu desteğe güvenerek çeşitli borçlara girmiş bulunmaktadır. Alan bazlı desteklerin acilen güncellenerek ödenmesi beklenmekte, aksi takdirde kahverengi kokarca istilası sebebiyle verimi düşen ve masrafları artan fındık üreticisi üretimden hızla çekilmeye devam edecektir.” dedi. 

Türkiye’de yüksek enflasyon ve döviz dalgalanmaları bütün iş kollarını etkilemeye devam ettiğini kaydeden Torun: “Girdi fiyatlarının altında ezilen fındık üreticilerimize ödenecek desteklerin zamanında ödenmemesi buhranı daha da artırmaktadır. Son yıllarda Mart-Nisan aylarında ödenen alan bazlı fındık desteği, bu yıl Mayısayı ortalarına yaklaşılmış olmasına karşın halen ödenmemiştir. Alan bazlı destek ödemesi yapılan diğer tarımsal ürünlerde söz konusu desteğin yatırılmış olduğu öğrenilmiş ancak fındık üreticilerimize henüz herhangi bir ödeme yapılmamıştır.” diye konuştu. 

“10 YILDIR AYNI RAKAM ÜZERİNDEN ÖDEME YAPILIYOR”
 

10 yıldır aynı rakam üzerinden ödenen alan bazlı destekler bugünün ekonomik koşullarında komik bir rakam haline gelmesine karşın çok sayıda üreticimiz söz konusu desteğe güvenerek çeşitli borçlara girdiğini ifade eden Torun: “Alan bazlı desteklerin acilen güncellenerek ödenmesi beklenmekte, aksi takdirde kahverengi kokarca istilası sebebiyle verimi düşen ve masrafları artan fındık üreticisi üretimden hızla çekilmeye devam edecektir.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.