SON DAKİKA
Hava Durumu

“ÜRETİCİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI DAHA ADİL ALABİLECEK”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Rekabet Kurumu'nun Ferrero firmasıyla ilgili aldığı kararla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
“ÜRETİCİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI DAHA ADİL ALABİLECEK”

Başkan Akça; “Rekabet Kurumu'nun kararı Türk fındık sektörü için bir başlangıç niteliği taşımaktır. Bu sayede üreticiler emeğinin karşılığını daha adil bir şekilde alabilecek.” dedi. 

Başkan Akça sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “Bu karar fındık sektörü için bir dönüm noktasıdır. Ferrero uzun yıllardır fındık sektöründe tekelci bir konumda ve üreticilerin üzerinde baskı oluşturmaktadır.” diye konuştu. 

“REKABET KURUMU KARARI ÖNEMLİ BİR ADIM”

Fındık sektöründe büyük sıkıntıların olduğunu kaydeden Başkan Akça, Rekabet Kurumu'nun kararının önemli bir adım olduğunu kaydederek; “Türkiye genelinde 650 binden fazla fındık üreticisi, esnafı, tüccarı, sanayicisi ve ihracatçısı gibi bir milyonu aşkın kişiyi ilgilendiren önemli bir adım. Ferrero bu tekelci konumda uzun yıllardır üreticilerin emeğini sömürdü. Bu durum fındık sektöründe büyük sıkıntılara neden oldu. Özellikle son dönemde Ferrero üreticilere baskı yaparak, fiyatlar konusunda adil olamadı. Ancak Rekabet Kurumu aldığı bu karar tekelci duruma bir son verdi ve Türk çiftçisi, esnafı, tüccarı, sanayicisi ve ihracatçısı için umut verici bir adım oldu.” ifadelerine yer verdi. 

“FINDIKTA REKABET ÖNEMLİ”

Rekabet Kurumu  kararının fındık sektöründe bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Başkan Akça; “Türkiye'nin en önemli tarım ürünlerinden biri olan fındık geleceği için olumlu bir adımdır. Bu karar, Türk çiftçisinin haklarının korunması ve adil bir rekabet ortamının oluşturulması açısından önemli bir adımdır. Bu karar Türk fındık sektörü için bir başlangıç ve bu sayede üreticilerin emeğinin karşılığını daha adil bir şekilde alabilecek.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.