SON DAKİKA
Hava Durumu

FATSALI CANSU'NUN ESERLERİ LONDRA'DA SERGİLENİYOR

Fatsalı genç heykeltıraş ve ressam Başak Cansu Güvenkaya'nın resimleri Londra'da Royal Academy Staff Gallery'de sergileniyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2023 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
FATSALI CANSU'NUN ESERLERİ LONDRA'DA SERGİLENİYOR

Başarılı sanatçı Başak Cansu Güvenkaya "Uzun zamandır ilk kez sadece resimlerimi sergiliyorum! 
İlk Royal Academy sergim RA Staff Gallery’de! Süper bir sergi ve çalışmayı en sevdiğim yer. Royal Academy of Arts'a teşekkür ederim" dedi.

Fatsalı olan Başak Cansu Güvenkaya 1991'de İstanbul'da doğdu. 2016’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Heykel Bölümü’nü birincilikle tamamladı ve Sakıp Sabancı Vakfı Sanat Ödülü’nü kazandı. 2013 yılında lisans eğitimi sırasında Weisensee Kunsthochschule Berlin’de Erasmus değişim öğrencisi olarak eğitim aldı. 2019 yılında ise yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Heykel Bölümü’nde tamamladı. Güvenkaya ilk kişisel sergisini 2020 Ocak’ta İmoga Art Space’de gerçekleştirdi. Güvenkaya 2021 Royal Scottish Academy Yıllık Sergisi, 2019 Base İstanbul, 2018 Mamut Art Project, 2018 Elgiz Müzesi Teras sergisi, Bazaart gibi pek çok önemli projede yer aldı. Güvenkaya’nın çalışmaları; Türkiye, Avustralya, Almanya, İngiltere, Kanada, İtalya’da düzenlenen sergilerde yer aldı. Çalışmalarına Londra’daki atölyesinde devam ediyor.

Haber Zafer Akbaş

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.