SON DAKİKA
Hava Durumu

31 MART’TA 594 BİN PERSONEL GÖREV YAPACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, seçim güvenliği kapsamında 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelin görevlendirildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
31 MART’TA 594 BİN PERSONEL GÖREV YAPACAK

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı GAMER Salonu'nda düzenlenen "Seçim Güvenliği Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmaları büyük hassasiyetle sürdürdüklerini belirtti. Seçim güvenliğini, Bakanlığın yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il, ilçe seçim kurulları ve ilgili tüm kurumlarla tam koordinasyon içerisinde kapsamlı şekilde ele aldıklarını vurgulayan Yerlikaya, 12 Aralık 2023'te İller İdaresi Genel Müdürlüğünün eliyle 81 il valiliklerine seçim tedbirlerine ilişkin genelge gönderdiklerini söyledi.

“İL SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZLERİ OLUŞTURULDU”

Söz konusu genelgede, seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, seçim kurulları kararlarının titizlikle takip edilmesi ve bu kararlar doğrultusunda işlem yapılması hususlarının tek tek belirtildiğini aktaran Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genelge kapsamında öncelikli olarak seçim sürecinde görevli tüm kurumlar arasında koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması, ülke çapında seçimle ilgili tedbirlerin gözden geçirilmesi, seçimle ilgili olayların anlık paylaşımı ve önleyici tedbirlerin geliştirilmesi amacıyla Bakan Yardımcımız başkanlığında Seçim Koordinasyon Komisyonu oluşturuldu. Bakanlığımız Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Seçim Harekat Merkezi kuruldu. İllerimizde GAMER bünyesinde vali yardımcısı başkanlığında ve valiler tarafından belirlenen üyelerden oluşan İl Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturuldu." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.