SON DAKİKA
Hava Durumu

“ADAYLARI İNTERNETTEN ÖĞRENMEMELİYDİK”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, Ordu için açıklanan 4 ilçe belediye başkan adayını internet ve televizyon haberlerinden öğrendiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
“ADAYLARI İNTERNETTEN ÖĞRENMEMELİYDİK”

Akpınar verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek üzgün olduklarını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında Bülent Akpınar şu ifadeleri kullandı; “Malum biliyorsunuz, yerel seçim süreci içindeyiz. Mahalle delegelerinden başlayıp ilçe kongremiz özellikle merkez ilçemiz ve daha sonraki ilçe kongrelerimizle il kongremiz yaptık ve akabinde yerel seçim süreciyle alakalı Ordu’da yerel seçim startını verdik ve seçime çok kısa bir zaman kaldı bu kısa zaman zarfı içinde de genel merkezimiz aday açıklamalarına başladı” dedi.

“ADAY AÇIKLANMASINDAN RAHATSIZLIK DUYDUK”

Hakkında çıkan istifa haberlerinin doğru olmadığını ifade eden Akpınar; “Öncelikle şunu söyleyeyim, dün ve bugün basında çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı ile alakalı bir kişinin yazdığı yazı kesinlikle doğru değildir. Sayın genel başkanımıza karşı söylenmiş yanlış bir cümledir bunu buradan ifade etmek istiyorum. Akabinde benimle ilgili alakalı olarak 1-2 gündür çıkan istifa haberleri var. Bunların da doğru olmadığını buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Ama 2 gün önce tabii ki ordu şehrimizle alakalı olarak 4 tane adayımızı açıkladı genel merkez. Bunlar Kumru ilçemiz, Mesudiye ilçemiz ve Kabadüz ilçemiz. Bir tane de Altınordu ilçemizde kıymetli bir adayımızın ismi açıklandı. Tabii ki bu 2 günlük zaman zarfı içinde Ordu il örgütü olarak bir takım şeylerden fazlasıyla rahatsız olduk. Çünkü biz her zaman daha öncelerde de ifade ettiğim o sürece Cumhuriyet Halk Partisi hep söylerim, bunu savaş süngüleri altında düşman esareti altında kurulmuş, kongrelerini, kurultaylarını yapmış ve en son 3 Kasım'da bir Türkiye'ye bu kadar tek adam düzenin olduğu bir noktada demokrasi şöleni yaşatmış bir parti. Biz de genel merkezimizin bu noktada yaşattığı demokrasi şöleni sonrasında örgütlerin aldığı kararlar noktasında daha dikkatli olmasını isterdik” ifadelerini kullandı.

“VERİLEN SÖZÜ TUTAMADIK”

Verilen sözü tutamadıkları için üzgün olduklarını kaydeden Başkan Akpınar: “Genel merkezimizin verdiği karara saygı duyuyoruz. Ancak mahalle seçimlerinden başlayıp bizleri bu makama taşıyan Ordu'da, Altınordu'daki üyelerimize bir söz vermiştik. Bir her halükarda Altınordu’da örgüt denetiminde ön seçim yapacağız demiştik. Aynı şekilde ilçe örgütlerimizde üyelerimiz, örgütlerimiz ne talep ediyorsa onların talebini her anlamıyla göze alarak noktasına, virgülüne dokunmadan genel merkezimize ileteceğiz ve genel merkezimizin de bu noktada karar almasını isteyeceğiz demiştik. 2 gün önce, yarın bu şehrin ufuklarını değiştirecek bir belediye başkan adayımız açıklandı ve inanıyorum ki 31 Mart 2024 seçimlerinde bu şehrin kalbi olan Altınordu’yu kıymetli adayımız sayın Ulaş Tepe başkanımızla emaneti geri alacağız.” diye konuştu.

“ÖZÜR DİLİYORUZ”

Aday belirleme konusunda tasvip etmedikleri konuların olduğunu belirten Akpınar; “Bu noktada tekrar söylüyorum, Ordu'daki Altınordu'daki bütün üyelerimizden halka verdiğimiz sözden dolayı sözümüzü tutamadığımız için tekrar tekrar özür diliyorum. Gönlümüzün istediği ön seçimdi. Bu sandıktan Ulaş başkanımızla çıkabilirdi. Diğer aday adaylarımızla çıkabilirdi ama çıkan adayımız hangisi olursa olsun Ordu’nun kıymetli bir evladı olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne Altınordu Belediyesini kazandıracaktı. Üzüldüğünüz şeyler dediğim gibi verilen sözün tutulmaması ama bu kararı genel merkezimiz vermiş. Biz Cumhuriyet Halk Partili bilinciyle bu karara saygı göstereceğiz. Diğer aday adaylarından da aynı şekilde orada il başkanı olarak. Bu sözü tutamadığım için onlardan da ayrıca özür diliyorum.” şeklinde konuştu.

“İNTERNETTEN ÖĞRENMEMELİYDİK”

İl Başkanı olarak adayların açıklandığını internetten veya televizyon haberlerinden öğrenmemeleri gerektiğini kaydeden Akpınar:“Genel merkezimizin inşallah ki bundan sonra bu tür hatalar yapmayacağına inanıyorum. Çünkü burası Cumhuriyet Halk Partisi. Şunu da söylemek istiyorum, bu beni incitmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı ister kars olsun, ister Edirne olsun, ister Trabzon olsun, ister Hakkari olsun bir belediye başkan adayı açıklanıyorsa bunu internetten televizyon haberlerinden öğrenmemelidir. Bu noktada genel merkezimizin yaptığı davranışı doğru bulmadığımı da ifade ediyorum. Umarım ki bundan sonraki süreçte açıklanacak adaylarımız noktasında sayın genel başkanımız, sayın genel merkezimiz daha dikkatli davranacaktır. Bu konuda daha hassasiyet içinde olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yöntem ne kadar tasvip etmediğimiz yanlış olsa da zaten bizim adayımızla alakalı hiçbir sorunumuz yok. Adayımızın inanıyorum ki biraz önce de ifade ettiğim gibi Altınordu’da emaneti alacağız. Biz sadece yöntemden kendimize ait ilkelerimizden, prensiplerimizden. Yalnız bırakıldığımız için üzgün olduk. 2 gün boyunca kırgınlık yaşadık ama biz hataya hatayla gitmedik, gitmeyeceğiz. Çünkü bu şehrin Cumhuriyet Halk Partisi'ne bu şehrin Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarına ihtiyacı var. Biz bu noktada bu bilinçle bu doğrultuda merkez ilçe başkanımız ve 19 ilçe başkanımızla beraber 2 tane milletvekilimizle beraber belediye başkan adaylarımızla beraber Ordu'daki talana son vermek için il kongresi sonrasında başlattığımız yerel seçim startını bugün de devam ediyoruz. AK Parti iktidarının Ordu'da yapmış olduğu 10 yıldır talan düzenini 31 Mart 2024 seçimlerinde yıkmak üzere yola çıktığımızı ve adaylarımıza inancımızın tam olması noktasında başaracağımızı söylüyorum.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.