SON DAKİKA
Hava Durumu

“FINDIK, 150 LİRANIN ALTINDA OLMAMALIDIR”

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, yaklaşan fındık sezonu öncesi yetkililere seslenerek 150 liranın altında fiyat açıklanmaması çağrısında bulundu. Milletvekili Gezmiş, “Fındıkta emek sömürüsü son bulmalı ve taban fiyat kesinlikle 150 liradan aşağı olmamalıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
“FINDIK, 150 LİRANIN ALTINDA OLMAMALIDIR”

Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Türkiye’nin fındık üretiminde dünya birincisi olmasına ve 2 milyar dolar girdi sağlamasına karşın üreticinin yüzünün hiç gülmediğini ifade ederek: “Fındıkta emek sömürüsü son bulmalı ve taban fiyat kesinlikle 150 liradan aşağı olmamalıdır" diye konuştu. 

Gezmiş yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın yanlış tarım uygulamalarının ve özelleştirme politikalarının üreticiyi mağdur ettiğini belirterek, taban fiyat açıklamaya hazırlanan hükümete emeğin ve alın terinin teslim edilmesi çağrısında bulundu.

“ÜRETİCİNİN FINDIĞI DALDA, EMEĞİ RAFTA KALMASIN”

Fındığın, Karadeniz halkının ana geçim kaynağı ve aynı zamanda yaşam biçimi olduğunu belirten Gezmiş: “Fındık bizim baştacımızdır. Kızlarımızın çeyiz parası, oğullarımızın asker harçlığıdır. Fındık bizim yaşam biçimimizdir. Düğün, sünnet gibi etkinlikler hep ‘fındık sonrası’ yapılır. Ev, eşya alma işleri de hep fındık sonrasına bırakılır ve ihtiyaçlar da ‘fındık veresiye’ alınır. Ayrıca, bölgemiz arazisi dik ve engebelidir, üreticilerimiz zor koşullarda çalışmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.