SON DAKİKA
Hava Durumu

“İTTİFAK DA YOK, PAZARLIK DA YOK”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel konuk olduğu TV kanalında 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
“İTTİFAK DA YOK, PAZARLIK DA YOK”

Adıgüzel Ordu’da ittifak ve pazarlığın olmadığını ifade ederek: “Cumhuriyet Halk Partisi ilçelerde olduğu gibi büyükşehirde de kendi adıyla yola çıkacak ve bu aday da düşük profilli bir aday değil, iddia koyacak bir aday olacaktır.” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ordu'da büyükşehirde idare eden değil iddia eden bir aday koyacağını belirterek: “İyi Parti ile hiçbir şekilde ittifakımız söz konusu değildir. Bu konudaki kararlar Genel Merkezde alınır. Biz İyi Parti'nin kapısını Genel Başkan düzeyinde çaldık ve cevabı olumsuz oldu. Genel merkezimizin resmi olarak ittifak yapmadığı hiçbir Parti ile yerel düzeyde de üstü örtülü bir şekilde de dâhil pazarlık yapmak söz konusu değildir CHP kurumsal köklü bir partidir iradesini de seçmenini de adayını da pazarlık mevzu yapmaz. Bu şekilde her yerde de Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi adayları olacaktır.” diye konuştu. 

“DEDİKODULAR BİR TEZGAHTIR”

Adıgüzel gizli, örtülü ya da açık hiçbir partinin adayına desteğin söz konusu olmadığını kaydederek: “Bu dedikodular bir tezgâhtır. Bu tezgâh geçen 2019 seçiminde de ortaya konulmuş ancak bu oyunu bozmuştuk, yine bozacağız. Fakat 2019'da bu oyun nedeniyle Altınordu Belediyesi kazanılabilecekken kaybedilmiştir. Şu anda benzer bir kayıp yaşamamak kazanabileceğimiz yerleri alabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi ilçelerde olduğu gibi büyükşehirde de kendi adıyla yola çıkacak ve bu aday da düşük profilli bir aday değil, iddia koyacak bir aday olacaktır. En az 2 eski AK Partili Belediye Başkanı iddiasında bir aday olacaktır. Ordu iki eski AK Partili belediye başkanına mecbur değildir. Sokaklarda pankartlar gördüm Hilmi Amca diyor ki “gerçek belediyecilik” sormak lazım 5 yıldır şaka mı yapıyordun? Şakadan da öte ne yaptın, ne yapıyordun. Şehre, doğaya insana zarardan başka ne yaptın? Bir diğer pankart “kaldığımız yerden devam” bunu görünce de eyvah dedim. 
Tabii ki Enver Yılmaz başkanın yaptığı iyi şeyler de olmuştur. Eksik bıraktığı, yanlış yaptığı şeyler de var ama sonuçta bu iki AK Partili Belediye Başkanının arasına Cumhuriyet Halk Partili güçlü ve iddialı bir adayla bu seçim kazanılabilir.” ifadelerine yer verdi. 

“İDDİALI İSİMLER KONUŞULUYOR”

Seyit Torun’un 15 yıl belediyecilik tecrübesi olduğunu söyleyen Adıgüzel: “Ancak aday olmayacağını kamuoyuna birkaç kez açıkladı.  Sokakta yine bu düzeyde tanınan iddialı isimler konuşuluyor, bizden talep ediliyor. Ertuğrul Günay'ı duyuyoruz. Ama O'nun önce Parti ile hukukunun yeniden tesis edilmesi lazım, çünkü CHP daha önceden kendisini ihraç etmiş ve ardından bir süre AK Parti'de siyaset yapmış, sonra da oradan ayrıldı ve hükümete yoğun eleştirileri var. Bir önceki Genel Başkanımızın "helalleşme" ve şimdiki Genel Başkanımızın "Baba Ocağı" tanımlamaları onun da partiye geri dönüşüne imkân veriyor, kapı aralıyor ve ben Mustafa Adıgüzel olarak siyaset hikâyesi CHP'de başladı CHP'de bitsin isterim. Adaylık konusu ancak ondan sonra konuşulabilir, tartışılabilir ama ismi geçtiğinde toplumda olumlu karşılandığını söylemeliyim.” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.