SON DAKİKA
Hava Durumu

“NE YERLİ, NE MİLLİ PİRİNÇLER ÇİNLİ”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun Tarım Kredi Marketleri ile ilgili sert iddialarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
“NE YERLİ, NE MİLLİ PİRİNÇLER ÇİNLİ”

Torun, kullanım tarihi geçmiş ürünlerin ekstra indirimlerde marketlerde satıldığını iddia ederek: “Ne yerli, ne milli pirinçler Çinli. Tarım Kredi Marketlerde piyasaya göre gerçekten ucuza satışa sunulan pirinç Çin’den ithal! Ülkemizin çiftçisine ve üreticisine destek olması beklenen Tarım Kredi Kooperatifleri Çin’den pirinç ithal ederek gıda enflasyonunu düşük göstermeye çalışıyor.” dedi.
 
Torun konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Ülkemizde gıda enflasyonunun kontrolden çıktığı 2019 yılından itibaren iktidarın ve özellikle Erdoğan’ın umut kapısı Tarım Kredi Marketleri oldu. Yeri geldi mağaza sayısını artırın dedi, günü geldi biz Tarım Kredi Marketlerine ucuz satış yapma talimatı verdi ancak her seferinde hüsran yaşandı. Tarım Kredi Marketleri Erdoğan’ın gösterdiği hiçbir hedefi zamanında gerçekleştiremedi. Ramazan ayı içerisindeyiz ve gıda enflasyonu halkımızın birincil gündem maddesi. Enflasyonu düşük göstermek ve vatandaşlarımıza uygun fiyatlı gıda satışı yapılması için Tarım Kredi Marketler görev başında!” diye konuştu.

“BUNUN ADI GIDA TÖRÜRÜ”

Ankara’da yaşayan bir vatandaştan birkaç fotoğraf ile birlikte bir mesaj aldığını belirten Torun: “Tarım Kredi Marketler son tüketim tarihi geçmiş veya geçmek üzere olan ürünleri ekstra indirimlerle satışa sunmuş! Vatandaşımızın 20 Mart tarihinde çektiği fotoğraftaki peynirin son tüketim tarihinin 17 Şubat olduğu görülüyor ve vatandaşımızın ifadesine göre raftaki diğer kutularında ya tarihi geçmiş ya da geçmek üzere. Gıda enflasyonunu düşürmek iddiasındaki Tarım Kredi gıda terörünü körüklüyor!
Tarihi 1 ay geçmiş ürünleri vatandaşımıza satmaya çalışıyor.” şeklinde konuştu.

“PİRİNÇLER ÇİN’DEN İTHAL”

Torun açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Yanlışlar burada bitmiyor; Tarım Kredi Marketlerde piyasaya göre gerçekten ucuza satışa sunulan pirinç Çin’den ithal! Ülkemizin çiftçisine ve üreticisine destek olması beklenen Tarım Kredi Kooperatifleri Çin’den pirinç ithal ederek gıda enflasyonunu düşük göstermeye çalışıyor. Yerli üreticimize destek olmak için bu marketlerden alışveriş yapan yurttaşlarımıza ihanet ediliyor, çiftçimizin hakkı Çin’e veriliyor.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.