SON DAKİKA
Hava Durumu

TEPE: “BORCU YOK” DEDİKLERİ BELEDİYENİN 787 MİLYON TL BORCU ÇIKTI“

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören Altınordu Belediyesi’nin borç durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
TEPE: “BORCU YOK” DEDİKLERİ BELEDİYENİN 787 MİLYON TL BORCU ÇIKTI“

Başkan Tepe: “Yıllardır mali disiplinden, beytül maldan bahsedenlerin belediyenin ekonomik durumunu getirdiği noktayı şaşkınlıkla karşılıyoruz. Yürütülen "borçsuz belediye" algısına tüm kamuoyu gibi biz de inanmıştık. Ancak yaptığımız incelemeler sonucunda 787 milyon TL bir borç yüküyle karşı karşıya kaldığımızı gördük.” dedi. 
Başkan Tepe sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda: “Bu açıklamamız bir mağdur edebiyatı yapmak için değil. Ancak halkımızın gerçekleri bilmesi gerekiyor. Tüm seçim kampanyasını şeffaflık ve ilkeli devlet yönetimi üzerine inşa edenlerin belediyeyi soktuğu çıkmazı görünce bu durumu kamuoyuyla paylaşmak durumunda kaldık.


“GEREKSİZ HARCAMALARI KISACAĞIZ”


Başkan Tepe, mali durumla ilgili ortaya koyulan tablonun ayrıntıları şu şekilde ifade etti: “Kredi borçlarının toplamı 582 milyon TL’yi geçmiş durumda. Piyasa borçları ise 220 milyon TL. Bu borç yüküne karşılık kasamızda 15 milyon TL civarında bir para bulunuyor. Tüm bu tabloya rağmen Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Biz bu süreçlere yabancı değiliz. Belediyemizin kaynaklarını artıracağız ve hizmet kalemlerindeki gereksiz harcamaları kısacağız.” diye konuştu. 


“MAZRETLER ARKASINA SIĞINMADIK”


Belediyenin öz gücüne güvendiklerini kaydeden Başkan Tepe: “Verimliliği ve etkin yönetim anlayışını öne çıkarmak zorundayız. Bugüne kadar mazeretlerin arkasına sığınmadık. Mazeret değil marifet üreterek Altınordumuzun sorunlarını bir bir çözeceğiz ve hemşehrilerimizin yaşamaktan keyif aldığı bir kent sözümüzü yerine getireceğiz.” açıklamasına yer verdi.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.