SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkunun Ecele Faydası Yoktur…

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2023 16:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 16:21

Sen önce yüce Allah’ın “OKU” buyruğu gereği “OKU” öğren ilim bilim sanat tahsil et, cahillikten kurtul, dün, bugün ve halen daha olduğu gibi başkasının ağzına bakarak yaşamaktan kendini kurtar, düşünerek yaşayıp kendini değiştir, aklını geliştir, sorarak sorgulayarak korkmadan, çünkü korkunun ölüme zerrece faydasının olmadığını bilerek yaşa,bak o zaman hayatında nasıl bir değişiklik oluyor kendin bizzat yaşayarak gör ve birlikte dünyayı ve hayatı paylaştığın insanlara ve insan dostu canlılara da aynen kendin gibi huzur ve güven içerisinde doğru, düzgün insanca hayat yaşatarak, doğru ve düzgün insan olmanın sadece kendin için değil, birlikte fani dünyayı paylaştığın tüm insanlar ve insan dostu canlılar için nedenli önemli olduğunu bizzat yaşayarak gör.
Tabii bütün bu insan odaklı güzellikleri sadece kendin değil, birlikte fani dünyayı paylaştığın insanlar ve insan dostu canlılar ile huzur ve güven içerisinde yaşamak ve birlikte yaşadıklarına da aynı minval üzere yaşatmak için dünyaya gelirken kendin seçemediğin ne Müslüman, ne Hristiyan, ne Yahudi, nede putperest olmadan önce dünyaya gözünü insan olarak açtığın için önce okuyup öğrenecek ilim bilin sanat tahsil edip kendini değiştirerek ve en önemli sermayen olan aklını geliştirerek medeni cesareti yüksek iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan olacaksın.
İyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan, iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek Müslüman, örnek Hristiyan, örnek Yahudi ve örnek putperesttir. Ve bu böyle güzel yetişmiş hiçbir insandan değil akıl sahibi insana, insan dostu hiçbir canlıya, Akrep ve yılana dahi zerrece zarar gelmez.
İnsana ve insan dostu canlıya zarar cahil insandan ve cahil insanların seçerek görev ve yetki verdiği Allah ile aldatan ve halen daha aldatmaya devam eden Allah, din, iman ve insanlık düşmanı bencil seçilmiş ve atanmış sevk ve idarecilerden gelir. 
Evet, insanlara ve insan dostu tüm canlılara en büyük zarar, Ülkede, Ünye’de ve tüm dünyada özelliklede Müslüman geçinenlerin yaşadığı coğrafyada dün, bugün ve halen daha olduğu gibi kendinden ve bir avuç yandaşından başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşam hakkı tanımayan medeni cesaretten yoksun korkak bencil paragöz idarecilerden geldi ve halende geliyor… 
İşte bu konuda Yazar Hasan Hoslar kardeşimizin kaleme aldığı anlamlı tabii anlayarak yaşayan insanlar için son derece özel ve önemli makalesini yorumlayarak paylaştık.
 Sizlerde okuyup, nazınızın geçtiği insanlara okutup birlikte yorumlayın. Çünkü doğru sana bana göre doğru değil, tüm doğru insanlara göre dünyanın her yerinde doğrudur ve bir tekdir…
İnsan olarak gözünü açtığın fani dünyada ölene dek korksan da yaşayıp öleceksin, korkmasan da yaşayıp öleceksin. Mesele insan onur ve gururuna yakışır biçimde huzur ve güven içerisinde fani dünyayı paylaştığın insanlar ve insan dostu canlılar birlikte insanca yaşamak ve insanca ölmektir.…İnsan onur ve gururuna yakışır biçimde insanca yaşayıp ölenin sadece kendisi değil, yedi silsilesi insanca anılır, korkarak başkalarının salyalı ağzına bakarak yaşayıp ölenin sadece kendisi değil yedi silsilesi kahpece anılır. Nitekim de öyle anılıyor.
Tabii bu acı gerçeği görüp ibret alarak kendine gelmek isteyenler için… Acı ama gerçek örnekleri Ülkede Ünye de ve dünyada çok ne yazık ki…
Bizim dün bugün ve halen daha günümüzdekilerin yaptığı gibi sadece kendileri ve bir avuç yandaşlarının yaşadıkları gibi değil. Bizim Ülkede, Ünye de ve tüm dünyada tek derdimiz ve tasamız, yüce Allah’ın dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun akıl verip yarattığı tüm insanlar ile omuz omuza hep beraber insanca yaşamak. 
Yani bizim derdimiz Hz. Ömer gibi başkasının tabii bu başkası sadece insan değil, insan dostu tüm canlıların derdiyle dertlenerek yaşamak…
Müslümanlara "eğer başka bir ülkede ve kültürde doğsaydın Müslüman olmayacaktın" dediğinizde şöyle diyor. 
"araştırır okurdum ve Müslüman olurdum"
Kuran`ı okudun mu? Hayır.
Kuran`ı Türkçeye ilk defa Atatürk çevirtti.
Peki, 1200 yıl boyunca Kuran`ı kendi dili ile okuyamayan Türk`ler nasıl ve neden Müslüman oldu hiç düşündün mü?
Hadi hayatında bir defa olsun ölmeden önce düşünmeye çalış ve bu soruyu kendine sor?
Sen bir gecede cahil kalmadın.
1200 yıldır cahildin.
Seni cehaletten Atatürk kurtardı.
Ama sen hala direniyorsun.
Ahmet Yenin
İnsanca
Korkunun Ecele Faydası Yoktur…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.