SON DAKİKA
Hava Durumu

FATSA SİYASETİ 2019’A HAZIR MI..?

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 00:00
Âlim olmaya gerek yok, tabi ki değil. Nereden biliyorum? Bugüne kadar hangi seçimlere hangi motivasyonla hazırlandı ise siyaset, halen aynı “madrabazlıkla” hareket ediyor Fatsa’da. 

Sonuna kadar bir “adamcılık” anlayışı, bizden olsun da çamurdan olsun mantığı, kendi alt kademelerinde eğil-kalk siyaseti ile “güdülebilecek” tipler arayan, kendi kişisel ekonomik ve siyasi rantı için siyaset devşiren bir anlayışla devam ediyor.

Sokağın ve vatandaşın gündemi için değil, kendine has, kendi özel gündemi için yapılıyor siyaset maalesef. Bir bakıyorsunuz sokakta bir gram karşılığı olmayan tipler, parti genel merkezlerinde liste savaşı veriyor.

Tabi genel merkezler de buna prim veriyor, çünkü onun da işine geliyor; sahada özgül ağırlığı olmayan, sokakta karşılığı olmayan, istediği gibi emir komuta edebileceği er statüsünde isimlerin olması onların da kolayına geliyor kendi açılardan.

Peki nedir buradaki kendi açısı? Defalarca seçim kaybetsem de koltuğumda oturayım açısı bu! Sesi çok çıkan, sorgulayan, potansiyel rakipleri elimine edeyim açısı. Dolayısı ile böyle genel merkezlere böyle yerel teşkilatlar lazım zat’en…

Sonuç..? Geliyoruz yine aynı yere. Siyaset sokağın gündemi için yapılmıyor. Kimse bir davaya, baş ağrısına, memleket için ter dökmeye, milletin işi için mesai harcamaya talip değil.

Ya neye talip? Vananın başını tutmaya, egosunu tatmin etmeye, ne pahasına olursa olsun koltuğu bırakmamaya, olmayan karizmasını satmaya, iyi siyasetçiymiş gibi davranmaya, kendi ekibini kurarak kimi pozisyonlara siyaseten çöreklenmeye talip…

Muhalefet partilerinin ne kadar bir ivme yaratabileceğini hep beraber göreceğiz. Bu kadar yıpranmış bir iktidar partisi karşısında, hâlâ bir umut olamıyorlarsa değil şapkalarını önlerine koymak, ceketlerini alıp gitmeliler artık.

İktidar partisinin durumu ise muhalefetten vahim desek yeri var. Adamcılık ve pozisyon alma savaşlarına kendini o kadar kaptırmış ki; siyaset, halka hizmet için bir araç değil, amaç olmuş adeta onlar için.

İktidar partisinin muhalefete de ihtiyacı yok esasen Fatsa’da! Herkes birbirinin yüzüne gülüyor ama arkadan kuyusunu kazıyor. Kamuoyunda adı bir parça öne çıkmış herhangi biri olmaya görsün, hemen koşa koşa soluğu Ankara’da alıyorlar, şikâyet etmek için. Tabi ki memleketin hayrı için değil canıım. Kendi siyasi ikballeri için.

İnanmıyor musunuz? Denemesi bedava. Bu yazıyı okuyan STK başkanı, iş adamı ya da Fatsa kamuoyunda az çok bilinirliği olan kişilere sesleniyorum. 

Çıkın Fatsa’nın çözüm bekleyen sorunları ile ilgili medyaya bir röportaj verin ya da bazı yetkili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunun. Eleştiri yapın ya da yeni bir öneri getirin. Mevcut siyasetçilerin maçı okuyamadığını, hata yaptığını ya da inisiyatif alıp gereği gibi işin önünü alamadığını anlatın.

Sonra, bakın bakalım ne oluyor? Hemen “siyasi Ergenekon” harekete geçiyor, sizinle ilgili kulisler başlıyor, kazanlar kaynatılıyor ve girişiminiz her ne ise kadükleştiriliyor. 

Hele de siyaseten, potansiyel rakipseniz sizin için neler denmiyor ki…Buradan kendisine siyasi rant devşiriyor, çok itiraz ediyor onunla çalışılmaz, her şeye evet demez baş ağrısı olur…

Sizin öneriniz ya da eleştiriniz, memleket için faydalıymış, bunu değerlendirmek lazımmış falan bunlar geçer akçe değil. O saatten sonra siz harcanması gereken bir rakipsiniz. Memleketin içine edilmiş çok önemli değil.Kimse onlar kadar siyaseti bilmiyor, kimse onlar kadar namzet değil bu işlere…

Tarihte çok örneği yaşandı, halen de devam ediyor bu durum.

Cumhurbaşkanlığı seçimi %51 oy gerektiriyor. Yani geniş bir taban, geniş katılımlı bir konsensüs gerekiyor. Bu yerel teşkilatlarda bunun farkında olan kaç kişi merak ediyorum.

Reis yukarıdan metal yorgunluğu var diye sesleniyor, bunlardan aşağıdan başka fanteziler peşinde. Buradan sesleniyorum:

Ya 2002’deki ruha dönersiniz,
Ya da tarih sizi de yazar…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.