SON DAKİKA
Hava Durumu

Fatsa Muhalefetinde Son Durum

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 00:00
Bu partiler, kurumsal temsile sahip ve yönetimi ile önümüzdeki süreçte Fatsa’da kendisinden söz ettirecek, muhalefet kanadındaki siyasi partiler.
Öncelikli hedef, doğal olarak yerel seçimler. 
Ardından da milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi gelecek. 
Süreci kendi partisi lehine tamamlamak için ter dökecek bu partilerin son durumuna bir bakalım.
Ve son durumu, sondan başlayarak yorumlayayım istedim.
İYİ PARTİ
Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılan ve farklı siyasi partilerde siyaset etmiş isimlerle buluşarak yola koyulan İyi Parti, Fatsa’daki teşkilatlanma çalışmalarının yürütülmesi yani kuruluş işlemleri için Şakir Cemal Uygun’u yetkilendirdi. Ki bu isim, Milliyetçi Hareket Partisinde uzun yıllar görev almış, en uzun soluklu da ilçe başkanlığı görevini yürütmüş isimlerin başında geliyor. 
MHP’nin mevcut İlçe ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliklerini belirlemiş ekibin başından olan bir isimdi. Ayrıca maddi ve manevi olarak tüm benliği ile MHP’nin Fatsa’daki etkisini temelinde; birleştirici kişiliği ile hatırı sayılır bir üne sahipti. Şimdi de tüm geçmişi ve tecrübesi ile İYİ PARTİ için çalışacak.
Kendisi gibi Fatsa’da MHP’yi var eden hatırı sayıda isimle İYİ PARTİ saflarında yer alıyor.
Yeni umutlar, yeni beklentiler, yeni hayaller, yeni bir gelecek için, her şeyin iyi olacağını söylüyor. Deyim yerinde ise “İYİ” olanın temsilciliğine soyunuyor.
Her ne kadar belediye meclis üyeleri MHP sıralarında otursa da İYİ PARTİ’ye geçiş içim gün sayıyor.
Aynı ekip ile aynı başarıyı İYİ PARTİ çatısı altında yakalayıp yakalayamayacaklarını zaman gösterecek ve tabibi çalışmaları… Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı olan D. Müsavat Dervişoğlu’nun da Fatsa olmasının bu ekibin teşkilinde önemli bir yere sahip olduğunun da altını çizmekte fayda var.
MHP’yi yerel seçimlerde ikinci parti yapan bu oluşum, ilk seçimlerde de aynı başarıyı artırarak elde edebileceklerine inanıyor.
SAADET PARTİSİ
Erbakan’ın talebeleri, şu günlerde yaşananların Hocaları tarafından geçmiş yıllarda defaten söylenmesinin ve haklı çıkmasının haklı gururunu yaşıyor desek abartmış olmayız. İlçe Başkanı İsmail Koçan ve arkadaşları, özellikle sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile gündemi yakından takip ettiklerini gösteriyorlar.
Milli Görüş temelinde siyaset yapan SAADET PARTİSİ, her türlü organizasyonda yer alarak, temsil görevini de yerine getirmiş oluyor.
AK PARTİ sonrasında büyük oranda seçmen kaybı yaşayan parti, bozmadığı çizgisi ve söylemleri ile milli ve manevi hassasiyeti olan seçmenin kendilerini tercih edeceğine inanarak yola devam etse de esas amaçları, doğru olanı ifade etme vazifesini yerine getirmiş olmak. Tercihin vatandaş tarafında yapılacağını, takdirin ise Allah’tan geleceğini bilerek oy hesabı yapmadan, siyaset ediyorlar.
Kendilerini haklı çıkaran tespit ve söylemlerin, seçmen nezdinde karşılık bulacağına ve hatırı sayılır oy almayı umuyorlar.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
Malum olduğu üzere MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’nde bir bölünme yaşandı ve bünyesinden hem kendisini hem de diğer partileri tedirgin edecek bir parti hayat Türk siyaset tarihine adını yazdırdı.  Ordu özelinde parçalı bir görünüm veren ve seçmen kitlesini bir türlü yekvücut edemediği için Milletvekili çıkartmakta zorlanan MHP, Akşener tarafında yer alan Fatsa Teşkilatını görevden aldı ve Yalıköylü İş Adamı Eftal Mutlu’yu atama ile ilçe başkanlığına getirdi. Yaşanan süreçte adeta tabela partisi konumuna dönüşen MHP’nin yeniden canlanması ve yaklaşan yerel seçimler öncesinde eski canlılığına kavuşturulması adına atama yöntemiyle bir değiş daha yapılarak, istifa eden Eftal Mutlu’nun yerine Fatsalı İşadamı Murat Kaçak getirildi. Yıllarca İlçe Başkanlığı isteğini gizlemeyen Murat Kaçak da böylece muradına ermiş oldu. 
Murat Kaçak, atama ile Altınordu İlçe Başkanlığı yapan, İkinci sıra milletvekili adayı olmuş bir isim. MHP’nin Fatsa tarihinde en başarılı ya da en başarısız olarak anılabilecek başkan olmaya namzet. Zira partiden ayrılan ve İYİ PARTİ’yi kuracak olan ekip, Fatsa’da MHP’yi var eden bir ekipti, en azından ben öyle düşünüyorum. Bu sebepledir ki ilk yerel seçimde ikincilikten aşağı bir sonuç başarısızlık, ikincilik getiren oy oranında artış ise başarı olarak görülecektir.
Hem şasi hem de parti kimliği açısından herkesten ve her partiden daha fazla koşması, daha fazla yorulması gereken parti MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ olacak.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ
Ana muhalefet olması sebebiyle seçmenin dikkatlerini her daim üzerinde hisseden CUMHURİYET HALK PARTİSİ, Fatsa teşkilatında gerçekleştirdiği genel kurul ile hem güçlenerek hem de tazelenerek yola devam edecek.
Sadece sol tandanslı değil, sola yakın ya da nötr seçmenin tercih sebebi olabilecek bir kadroya sahip. Genel siyaset biryana, yerel anlamda yapıcı ve üretici söylem ve açıklamalar ile dikkat çekiyor. En çok da bu duruş ile gönüllere giriyor. Güzel işleri çirkinleştirmeyen, çirkin işleri de edep dairesinde ve dahi yapıcı bir şekilde eleştiren isim olarak anılan Başkan Avukat Onur Çam, belki de iktidar partisinden sonra yerel seçimin en başarılı ilçe başkanı olmaya aday.
Yerel seçimlerde aynı seçmen kitlesinden oy alan DSP’nin siyaset sahnesinde olmayışı ise en büyük avantajlardan biri.
Geçmiş dönemlerde neredeyse CHP kadar oy alan bir Demokratik Sol seçmenin her ne kadar bir kısmı değişik partilere oy vermişse de bu durumun CHP lehine değiştirilmesi hiç de zor değil.
Zannımca bu yönde de çalışmalar şimdiden başlamış durumda. Bütün iş; vizyonu geniş, ufku açık ve her kesimin üzerinde ittifak edebileceği ismi bulmaya kalıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.