SON DAKİKA
Hava Durumu

24 Haziran’a Sayılı Günler Kala… (3)

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 00:00
Cumhuriyet tarihi boyunca en uzun soluklu iktidarda kalan hangi parti diye sorsalar; verilecek cevap Adalet ve kalkınma Partisi olur, hiç şüphesiz.
Hal böyle olunca da Ordu siyaseti açısından da 24 Haziran’ın en favorisi AK parti olacak gibi gözüküyor.  
Zira 3 Kasım 2002’den buyana milletvekili sayısının yedi olduğu dönemde de, 6’ya düştüğü dönemde de, beşe düştüğü dönemde de ezici bir çoğunlukla vekillik tercihi üzerinde toplayabilmiş bir kadro var sahada.
Esasında kadrodan ziyade, her seçim döneminde oy alabilme becerisini, seçim kazanma taktiklerini en iyi haliyle sahaya yansıtabilme becerisi gösteren bir liderleri var. Yani Recep Tayyip Erdoğan faktörü var.
“Yerel ve genel seçimlerde aday olanların hiç mi etkisi ve olumlu katkısı yok” diye sormaya bile gerek yok. Nevi şahsına münhasırların elbette ki katkısı olabilir ama tüm bu başarıların mimarı, açık ara farkla Sayın Erdoğan. Şahsına mahsus maharetleri olmayan birçok zat-ı muhterem ise hesabına yazılmış gibi gözüken başarılardan ne kadar pay sahibi, tartışılır.
Hani bir söz vardı ya dilimize pelesenk olan; şapkamı koysam seçilir… 
Adeta öyle.
Bu durum 2002’de de böyleydi, 2018’de de böyle olacak gibi.
Yalnız kendi seçmeni de artık “Ben aday gösterdim, siz de seçip Ankara’ya gönderin” modundan uzaklaşmaya başladığını kaydetmek lazım.
Yapılan parti içi temayüllerin, anketlerin, mülakatların reelden çok uzak, birkaç kişinin kayırması ile şekillenen aday listelerine karşın sesler yükselmiyorsa, AK Parti seçmeninin Sayın Erdoğan için dillendirdiği “Vardır bir bildiği” inancının sonucudur. Lakin bu seçimde bu hissiyat etkisini korur mu bilemem.
24 Haziran için açıklanan listenin; Ordu Merkez (Altınordu), Fatsa ve Ünye merkezli hinterlant muhasebesiyle şekillenmemesi, 7 Haziran’dan buyana Fatsa havzasının adayı olarak lanse edilen ancak partili ya da partisiz Fatsalıların bir türlü içine sindiremediği Ergün Taşçı’nın listede yer alması bir yana, ikinci sıraya konması, kabullenilmiş bir durum değil.
İnsanların adeta “ŞAKA YAPMA” cümlesini en sıklıkla telaffuz ettiği isim Ergün Taşçı oldu desem, yalan olmaz.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz’ın dışında ve geçmiş hükümetler nezdinde Eski İçişleri Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim şahin tarafından yapılan, kaynağı temin edilen, ihalesi tamamlanan projeler hariç, neredeyse tek bir katkısı olmadığını iddia edebilirim.
Bazılarınız buna itiraz edebilir.
Neye itiraz edebileceğinizi tahmin edebiliyorum
Birincisi “Efendim; İdris Naim Şahin babasının parasıyla yapmadı. Yatırımları Ak Parti hükümetleri yaptı, kendisini bakan yaptığı gibi”
Doğrudur; İdris Naim Şahin, AK Parti iktidarının bir bakanıdır ve yatırımlar ve hizmetlerin hak sahibi AK Parti iktidarlarıdır. İtirazım yok. Lakin; Sayın Şahin’den sonra da bakanlar ve vekiller gördük ama tıs.
İkincisi; “Efendim; Taşçı sadece bir milletvekili, ne yapabilir ki?”
Öyle mi?
Biz vekil olarak sadece Sayın Ergün Taşçı’yı tanımadık. Öncelerini de gördük, Allah ömür verirse sonrakileri de görürüz.
“Son iki yıldır, Ordu havzasında en az gördüğünüz vekil hangisidir?” diye bir kamuoyu araştırması yapılsa, eminim ki fark atarak en yüksek oyu Sayın Ergün Taşçı alır.
Ya şehit cenazesi olacak Ordu’ya gelmesi için ya da Bakan beyin programı. Aksi halde görmek ne mümkün!
Ben diyorum ve buradan da tekrar ediyorum, bu tavrından vazgeçmez ve 1. Sınıf’tan seçilerek gideceği mecliste Fatsa ve havzasının kangrene dönüşen; arka bağlantı yollarının tamamlanması, Organize Sanayi Bölgesini büyütülmesi ki istimlak bedelleri hususunda ciddi anlamda rahatsızlık var, yeni ve etkili bir fakültenin Fatsa’ya kazandırılması gibi hususlar hayat bulmazsa…
Sadece kendisi için vekil olmuştur ve memleket deninde aklına iki husus gelmektedir.
Birincisi; karnımı kim doyurur?
İkincisi; İslamdağ’a kim götürür?
Ha altını çizmekte fayda var, yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına; karın doyurmak tabirimden kimse farklı bir yorum çıkarmasın, bildiğiniz aştır kastım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.