SON DAKİKA
Hava Durumu

" YAPAY ZEKA"

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 00:00
Yapay zekanın olumsuzundan, öz varoluş benliğimizi korumakta en önemli durak şiir en önemli varlık şair olacak. Şair, üst düzey mecaz harmanında öyle bir imgeleyecek ki her kelimeyi, öyle bir evirip çevirecek ki ve öyle bir eksik bırakıp öyle bir ortadan başlayacak ki" kötü yapay zeka" ne olduğunu anlayamayacak hatta bir yol tutup fikir bile ortaya koyamayacak. Düz konuşanların, kelime algoritmasını fakir tutanların beyni, işgal edilecek. 
Dünya bir özdenetimle prangalanırken, insana her haliyle çok yakın yapay zeka robotlar, gerçeğin tadını, özünü hatta algısını unutturacaklar. Cinsiyet muhtaçlığı, yalnızlığa ve bireyselliğe evrilecek. Kadınlar sathi bir " Meryem" pozisyonuna yönlendirilirken, erkekler " Issız Adada Robinson" yalnızlığı ile kaotik düzenin istemeseler de " Modern Köle" si olacaklar. Yapay zeka tarım işçileri, fabrika işçileri, ev hizmetlileri, şoförler...
Üreme, anlamını yitirecek, cinsiyet muhtaçlığı da " Yapay zeka, gerçek bedenli" sevgililerle/eşlerle ortadan kaldırılınca, çok kısa sürede nufüs yüzde onlara düşecek. Tanrı-İnsan hedefine ilerleyen dünya patronları, özdenetimli zevk sarmalı ile kitleleri imha edecekler. Cennetin ufak bir versiyonu haline getirilen yaşam, aklı kontrol altına alınmış kitleyi çaresiz bırakacak. 
Tanrı-İnsan hedefinde olan nitelikli büyük dünya aileleri, en sonunda insandan arındırdıkları dünyayı, daha yaşanılır kılacaklar. " Deizm" çok vahim bir durum değil, hedeflenen gelecek kuramını düşündüğümüzde deizm işin henüz taş devridir.
 Para yerini yeniden değiş/ tokuşa bırakacak. Çalıştırılmayan, düşünemeyen, üst düzey beslenen insan, zevk sarmalında sunulan geçici cennetle ruhunu satacak. Süreç başlıyor, süre çok önemli değil...
Bilinmelidir ki 2025 den sonra dünya, yüzyılın başına göre " her yıl iki yüz yıl" hızında değişecek.
" Köklere" dönüş, büyük ırkımızın; sümerden Tanrı dağına, coğrafyasında izimiz ve kokumuz olan her yere yöneliş, mutlak ve zaruridir.
 Moderniteye yem edilmemesi gereken en kadim gelenekler bir tohum hassasiyetiyle korunmalı, yeni dünyanın sanallık sarmalında balkonlarda saksılara emanet domatesler kadar ilgi görmelidir. Haz ve hız, yapay zekanın iki kolu olacak. İyi sunulacağı şüphesiz olan bu iki kolun - şair ve şair ruhlu kelime ve kök temsili yüksek olanlar istisna-kucaklayamayacağı birey yok denecek kadar azdır.
Bunun önemli adımlarından biri de bir dünya dili inşası. Zaten, henüz gelecekte karşılaşacağımız, bu gün henüz yüzde ikisi ile muhatap olduğumuz yapay zeka, tüm ülkelerde üç yüzü aşkın ortak kelimeyi üretti. 
Acilen, bu hususta toplum bilinçlendirilmeli, köklere dönüş, kadim değerlere yöneliş cazip kılınmalı, okuma yazma anlama anlatma yorumlama çıkarımda bulunma eğitim sisteminin ana omurgası yapılmalıdır...
Homodeus, gelecekteki en büyük belamızdır. Şair usuna, şiir kudretine, kelime algoritmasına, söylence belleğine çok ihtiyaç var.
Meselenin mukaddimesi dahi değilken bu tespitlerim, düşüncesi tanamlanmış, kısa süre sonra hayat bulacak bu yeni düzenin, kitleye anlatılması, görev bilincinin ötesinde " bir milli güvenlik" sorunudur...
Görme, sanallığa emanet edilemez. Dinlemek, sadece dijitalden olmamalı, çıplak sözler ( yüz yüze konuşma) dinleme özendirilmeli. Beslenme doğallığı temsil etmeli. Koku, insanın yaptığı değil, doğal olanla olmalı. Dokunma, gerçeğe dokunma, gerçek dokunma önemle korunmalı.
Yapay Zeka, Homodeus'un elindeki yeni silahtır. Savunma çok zor, lakin bir o kadar da kolay...
Abarttığımı düşünenler, o gün gelince " Abarttığımı dahi düşünemeyecekler."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.