SON DAKİKA
Hava Durumu

KIZ ÇOCUKLARINA EVLİLİK TOPTAN ÖDENMESİ

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 00:00
5510 sayılı Kanuna göre, evlenmeleri nedeniyle, gelir ve aylıkları kesilmesi gereken kız çocuklarına, evlenmeleri ve talepte bulunmaları koşuluyla almakta oldukları aylıkların iki yıllık tutarı bir defaya mahsus olmak üzere evlenme ödeneği olarak peşinen ödenir. Evlendikleri tarihten önce ölüm aylığı almayı hak etmeyen kız çocuklarına (örneğin, sigortalı olarak çalışan ) evlenme ödeneği verilmez.
Evlenme ödeneği, bir defaya mahsus verilir. Evlenme ödeneği aldıktan sonra, boşanma ya da dul kalma gibi nedenlerle yeniden ölüm gelir ve aylığı bağlanan kız çocuklarına sonraki evliliklerinde evlenme ödeneği verilmez. Evlenme ödeneği istemediklerini yazılı olarak SGK’ya bildirenlerden sonradan evlenme ödeneği verilmesi talebinde bulunanlara da evlenme ödeneği verilmez. 
Evlenme ödeneği verilen kız çocuklarının gelir/aylıkları, evlenme tarihini izleyen ödeme dönemi başından itibaren durdurulur. Gelirin/aylığın durdurulduğu tarihten iki yıl sonra gelir/aylık kesilir. Diğer hak sahiplerinin gelirleri/aylıkları, yükselme meydana geliyorsa, gelirin/aylığın kesildiği tarihten itibaren yükseltilir.
 Evlenme ödeneği alan hak sahibinin gelir ve aylığının kesildiği tarihten itibaren iki yıl içerisinde yeniden hak sahibi olması halinde, bu süre içinde tekrar gelir ve aylık ödenmediğinden bu gibi durumlarda kız çocuklarına bağlanacak gelir ve aylıkların başlangıcı, iki yıllık sürenin dolduğu tarihtir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.