SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehrin Göbeğinde Karanlık Bölge!

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 00:00

Gündelik hayatın akışı içinde zaman zaman gözden kaçabiliyor.
Gerek yoğunluk, gerek malzeme ya da personel eksikliği, gerekse de kayda değer görülmemesi bakımından aksaklık yaşanabiliyor.
Bir veya iki aydınlatma direğinin kararması, binlercesinin iş gördüğü istatistik içerisinde hesaba katılmayabilir ancak durum hiç de öyle değil.
Bir deniz yıldızının milyonlar içindeki kıymeti harbiyesi olmayabilir ancak o bir can kıymetlidir.
Bu girizgâhın ardından gelelim yazımızın gayesine.
Hacı Hulusi Baba Caddesi…
Ata Caddesinde başlayan, Orta Büyük Camiinde biten bu caddenin otalama uzunluğu 500 metre lakin şehirdeki araç trafiğinin neredeyse tamamı bu cadde üzerinden geçiyor desek yeridir.
Şerefiye, Hamlık, Dumlupınar, Kurtuluş, Meşebükü istikametinden gelenler ile Fatih ve Sakarya istikametinden gelenlerin adeta zorunlu tercihi bu caddedir.
Karanlık bölge ise Hacı Hulusi Baba Caddesinin, Sakarya Caddesi ile Ata Caddesi arasında kalan kısmıdır. Bu kısmın uzunluğu ise yaklaşık olarak 200 metre civarındadır.
Mesafenin kısa olmasına karşın cadde üzerinde birçok esnaf, bir cami, PTT, Emniyet Müdürlüğü ile lojmanı ve bir de sık kullanılan otopark aynı zamanda dolmuş güzergahı olması hasebiyle de bir adet dolmuş durağı bulunuyor.
Gün içinde, hava aydınlık iken çok göze batmasa da havaların kararmasıyla birlikte, Kaanlık bölge olma özelliği de ortaya çıkıyor.
Yanmayan sokak lambasına ilaveten özellikle cadde üzerindeki dolmuş dolmuş durağına yakın bir yerde aydınlatma direğinin olmaması, hem yaya hem de araç trafiğini tehlikeye sokuyor.
Altı üstü bir adet sokak aydınlatma direği ile çözülecek bir durum. Basit ve bir o kadar da kolay.
Aydınlatmanın, bir şehrin başlıca güvenlik unsuru olduğu malumumuzdur. Zira karanlıkta kalmayan sokaklarda hem adi suç hem de trafik kazalarının düştüğü aşikar.
Akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı ise ayrı bir sorun.
Oysa bunun da çok basit bir çözümü var.
Hacı Hulusi Baba Caddesinin Sakarya Caddesi ile Yeni Kumru Caddesi arasında kalan kısmı ile Hacı Hulusi Baba Caddesinin Yeni Kumru Caddesi tarafındaki kısmına araç parkı engellense, akşam trafiğinin akış hızı istenen düzeye çıkar.
Bu uygulamanın hayat bulması, salt resmi makamların yaptırımlarına göre şekillenecek bir durum olmadığının da farkındayım.
Zira sürücü belgesi olan herkesin bu uygulamaya destek vermesi ve riayet etmesi lazım.
Aksi halde keşmekeşlik devam eder.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.