SON DAKİKA
Hava Durumu

FINDIKTA ASIL TEHLİKE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE!

Ordu’da orta ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından fındık bahçeleri beyaz örtüyle kaplandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
FINDIKTA ASIL TEHLİKE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE!

Üreticilere, asıl tehlikenin kar erimeye başladıktan sonra gece saatlerinde yaşanabilecek zirai don tehlikesi olduğu uyarısında bulunuldu. 

Meteorolojinin soğuk hava uyarısının ardından sahil kesiminde etkili olan yağmur yağışı, yüksek kesimlerde kar yağışı olarak devam ediyor. Mart ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde fındık üreticileri ise yaşanabilecek don riskine karşı tedirgin bekleyişi sürüyor. 

“DALLARDAKİ KAR FINDIĞI KORUYOR”

Üretici temsilcilerinden ise uyarı gelerek fındığın kar altındayken bir risk taşımadığını  asıl tehlikenin kar erimeye başladıktan sonra hava sıcaklıklarının düşmesiyle meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu. Yapılan uyarıda; “Orta ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı devam ediyor. Fındık dallarının üstüne kar olduğu için ısısını koruyor, kar erimeye başlayınca tehlikede başlıyor. Fındıkta döllenmenin olduğu yerde hava sıcaklığı eksiye düşerse zirai don meydana gelir. Şuan don olup olmadığını tam manasıyla söyleyemeyiz. Kar eridikten sonra, güneş açar ve gecede dona çekerse tehlike oluşuyor” açıklamasında bulunuldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.