SON DAKİKA
Hava Durumu

JAPON HEYETTEN FATSA ÇIKARMASI

Türk-Japon ortaklığı ile hayata geçirilen “Fatsa’da Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi” kapsamında incelemeler yapmak üzere ilçemize gelen Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü Diplomatı Ishii Wataru ve beraberindeki heyet Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
JAPON HEYETTEN FATSA ÇIKARMASI

Ziyaretle ilgili Başkan Kibar: “Şehrimizde kadınlarımızın mesleki eğitim alarak ekonomiye katkı sağlaması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi. 

Başkan Kibar ziyaretle ilgili yaptığı paylaşımda: “Türk-Japon ortaklığı ile hayata geçirdiğimiz “Fatsa’da Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi” kapsamında incelemeler yapmak üzere şehrimize gelen Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü Diplomatı Sayın Ishii Wataru, Proje Yetkilisi  Şule Acaruygun’u belediyemizde ağırladık.” diye konuştu. 

“500 KADINA İSTİHDAM SAĞLANDI”

Proje sayesinde yaklaşık 500 kadına istihdam sağladıklarını kaydeden Başkan Kibar: “Bu başarıyı daha ileriye taşımak adına bundan sonraki süreçte yapabileceğimiz projeler hakkında istişarelerde bulunduk. Şehrimizde kadınlarımızın mesleki eğitim alarak ekonomiye katkı sağlaması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Türk-Japon dostluğu, yüzyıldan fazla bir süredir devam eden ve her iki ülke için de önemli bir yere sahip olan özel bir ilişkidir. Bu vesile ile Türk-Japon dostluğunun 100. Yılını kutluyor, nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.