SON DAKİKA
Hava Durumu

ORDU’YU DOLU VURDU!

Ordu’nun yüksek kesimlerinde etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
ORDU’YU DOLU VURDU!

Fındık üreticilerini tedirgin eden yağış sonrasında bahçeler beyaza büründü. Yağışın zarar boyutu önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. 
Meteorolojinin günler öncesinde uyarıda bulunduğu yağışlar yüksek kesimlerde dolu şeklinde etkili oldu. Gölköy, Aybastı ve Gürgentepe başta olmak üzere birçok ilçede etkisini artıran dolu yağışı sonrası tarlar ve bahçeler zarar gördü. 

FINDIK BAHÇELERİ BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ


Üreticiyi tedirgin eden yağışlar sonrası fındık bahçeleri beyaza büründü. Birçok noktada fındık dalları zarar gördü. Tarlalarda ise ürünler sular altında kaldı. Dolu yağışının zarar boyutu önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. 


“EMEĞİMİZ BOŞA GİTTİ”


Gölköy ilçesinde fındık üreticiliği yapan Ahmet Akyüz bahçesinin büyük zarar gördüğünü ifade ederek: “Aylarca emek verdiğimiz fındık bahçemiz 20 dakikalık dolu sonrası mahvoldu. Zararın boyutu çok fazla. Çoğu üretici sigorta dahi yaptırmadı. Üreticiyi zor günler bekliyor. Biran önce hasarın yol açtığı miktar belirlenmeli, üreticiye yardım edilmeli yoksa fındık ve fındıkçı biter.” dedi. 


“REKOLTE HESAPLAYANLAR NEREDE?”


Masa başından açıklanan hayali rekolte hesaplarına tepki gösteren Akyüz: “Kanada’dan oturdukları masadan Gölköy’ün rekoltesini açıklayanlar bu dolu yağışını da hesaba kattılar mı? Onları buraya bekliyorum. Gelsinler şimdi o hayali rekolteyle gerçeği örtüşüyor mu baksınlar. Gerçekten çok yazık. Söyleyecek söz yok artık.” ifadelerine yer verdi.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.