SON DAKİKA
Hava Durumu

OTOBÜS’ÜN SATILDIĞI AÇIKLANDI

Bir süredir Ordu Kamuoyunu meşgul eden Gülyalı’ya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından hediye edilen Otobüsün akibeti, belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
OTOBÜS’ÜN SATILDIĞI AÇIKLANDI

Konu ile ilgili Gülyalı Belediyesi bugün şu açıklamayı yaptı: “Mevzubahis otobüs, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından belediyemize hibe edilmiştir. Hibe süreciyle ilgili bütün yazışmalar ve aracın teslimi yasalara uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. 

Söz konusu ikinci el niteliğindeki otobüsün büyükşehir yasasına bağlı olarak ilçe belediyesi tarafından yolcu taşımacılığında kullanılamayacağı bilinmektedir. Modeli ve mekanik yapısı itibarıyla da belediyemizin herhangi bir hizmetinde kullanılamayacağı anlaşıldığından, aracın çürümeye terk edilmesi yerine satışa çıkarılması uygun görülmüştür. 

3 ARAÇ SATIŞI YAPILMIŞ

Aynı ihale ilanında otobüsle birlikte kullanım ömrünü doldurduğu için 2 adet aracımız daha satışa çıkarılmıştır. 28.06.2022 tarihinde açık usulle gerçekleştirilen ilk ihaleye katılım olmayınca 7.7.2022 tarihli ikinci ihale pazarlık usulüyle yapılmış ve otobüs ikinci ihalede satılmıştır. Belediyemiz envanterine kayıtlı otobüsün satış süreci 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile ihale kanun ve yönetmeliklerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Satıştan elde edilen para, belediyemiz hesaplarına geçirilmiştir. Karalayıcı bir ithamla servis edilen haberde iddia edildiği üzere, hiçbir usulsüz işleme yer verilmemiştir.” açıklamasına yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.