SON DAKİKA
Hava Durumu

ANALİTİK OYUNU DEŞİFRE OLDU

Hayatın internet ortamına taşımasından sonra tıklanma sayısına göre paylaşılan reklam gelirlerinden yüksek pay almak isteyen bazı internet sitelerinin raporlamalardaki gayri meşru girişimleri, gündeme düşen video ile gün yüzüne çıktı.

İnternet Haber Sitesi (İHS) yetkilisi ile analitik raporlarına müdahale ederek yüksek gösterme hizmeti sunan şahıs arasında geçtiği anlaşılan konuşmalar, dudak uçuklattı.

Türk Basın sektöründe son yıllarda hız kazanan dijital dönüşüm ve sonrasında da resmi hüviyet kazanan İnternet Haber Sitelerine getirilen zorunluluklardan biri de tekil tıklama sayısı oldu. Bölgesine göre değişen tıklanma ve görüntülenme ile ilgili istenen rakamların Basın İlan Kurumu’nun istediği seviyede gerçekleştiremeyenlerin ise farklı yöntemlere başvurduğunun da delili olarak ortaya çıkan videoda, diğer medya grupları ve özel sitelere takipçi trafiğini artırmak için destek verdiğini söyleyen firma yetkilisi, dünyanın genel geçer analitik verisini sağlayan firmanın arka planına etki edebildiklerini ancak Basın İlan Kurumunun sistemine müdahalede zorlandıklarını itiraf ediyor.

Basın İlan Kurumunun analitik sistemime müdahale edemedikleri için müşterilerinden şikâyet aldıklarını da itiraf eden firma yetkilisi, 14 yıldır bu işi yaptıklarını belirterek; firmasına bağlı yazılım uzmanlarının Basın İlan Kurumu’nun sistemini çözmek için uğraştığını ve kesin sonuç alana kadar da yeni müşteri kabul etmediklerini söylüyor.

Haber Merkezi

Oluşturulma Tarihi: 23 Ekim 2023, Pazartesi 13:43
Güncellenme Tarihi: 23 Ekim 2023, Pazartesi 13:43
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.